ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΝΙΚΑΙΑΣ

Μια γέφυρα απέτρεψε πλημμύρα

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2016 11:27

 

Η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε στον Νεμπεγλεριώτη ποταμό, στην περιοχή Καλλιθέα, στη Νίκαια, έσωσε φέτος τα σπίτια που βρίσκονται κατά μήκος του, καθώς εδώ και χρόνια μέχρι και πέρυσι, σε κάθε νεροποντή όπως αυτή των τελευταίων ημερών, πλημμύριζαν, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους ιδιοκτήτες τους.

Οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας και καθαρισμού των πρανών ολοκληρώθηκαν μόλις πριν λίγο καιρό, αφού γκρεμίστηκε η παλιά, η οποία κρίθηκε ότι δημιουργούσε το πρόβλημα της πλημμύρας, καθώς εμπόδιζε λόγω του μικρού ανοίγματός της, τη ροή των νερών του Νεμπεγλεριώτη ποταμού, με αποτέλεσμα σε περιπτώσεις νεροποντής που ο ποταμός συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες νερού, να ξεχειλίζει και να βρίσκει διέξοδο στους δρόμους και στα γειτονικά σπίτια.

Κάποιοι κάτοικοι δε, θυμήθηκαν ότι το 2014, Σεπτέμβριο μήνα, μια μέρα ανάλογης νεροποντής, που παρατηρήθηκε στη Νίκαια, έβγαζαν το νερό από τα σπίτια τους με κουβάδες…

Να σημειωθεί ότι, το έργο της νέας γέφυρας, υλοποιήθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Δήμο Κιλελέρ.

Βέβαια με την έντονη βροχόπτωση των δύο ημερών, πλημμύρισαν δρόμοι της Νίκαιας, αλλά και υπόγεια σπιτιών σε άλλες τοποθεσίες, από αυτή που αναφερόμαστε, και ο λόγος αποδίδεται στο ότι τα φρεάτια δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν την απότομη και συνεχή ροή νερού, με την ίδια ταχύτητα που έπεφτε.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θαν. Νασιακόπουλος, υποστήριξε ότι: «Μετά από δύο χρόνια ακριβώς η Νίκαια βίωσε ξανά την οργή της φύσης.Την Τρίτη και ιδιαίτερα την Τετάρτη, έντονες βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας έπληξαν το χωριό. Είναι κοινώς παραδεκτό από το σύνολο των κατοίκων ότι η βροχόπτωση της Τετάρτης ήταν μεγαλύτερης διάρκειας και πιο έντονη από την αντίστοιχη του Σεπτεμβρίου του 2014. Να θυμίσω ότι στις 6 Σεπτεμβρίου του 2014 είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στην περιοχή της Καλλιθέας και καταστροφές σε πάρα πολλά σπίτια της περιοχής. Σήμερα, ευτυχώς, υπήρξαν μόνο μικρές πλημμυρισμένες περιοχές, σε όλη τη Νίκαια.

Αμέσως μετά την καταστροφή του 2014, εντοπίσαμε το πρόβλημα στην πεζογέφυρα που υφίστατο στη Νίκαια, εδώ και 50 περίπου χρόνια, όπως και στον πλημμελή καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου μετά την τσιμεντόστρωσή του. Προχωρήσαμε σε άμεσες ενέργειες.

Σε αγαστή συνεργασία η δημοτική αρχή και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, έδωσαν λύση στο πρόβλημα διαβλέποντας την ανάγκη του έργου και με συντονισμένες ενέργειες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που σχεδίασε το έργο και της Περιφέρειας που το χρηματοδότησε πραγματοποιήσαμε ένα σημαντικό έργο στον χείμαρρο Νεμπεγλεργιώτη που διασχίζει τη Νίκαια. Και αυτό ήταν η κατεδάφιση της παλαιάς γέφυρας στην περιοχή της Καλλιθέας που στένευε την κοίτη του χειμάρρου και εμπόδιζε τη συνεχή ροή των υδάτων. Στη θέση της κατασκευάστηκε μια σύγχρονη πεζογέφυρα η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους της Νίκαιας. Έτσι αποφύγαμε τις τεράστιες καταστροφές και παρά την εντονότερη βροχόπτωση και τα εντονότατα καιρικά φαινόμενα των δύο ημερών, οι ζημιές που παρατηρήθηκαν ήταν ελάχιστες.

Δεσμευόμαστε όμως να προβούμε και σε άλλες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της Νίκαιας και του Δήμου Κιλελέρ εν γένει έτσι ώστε να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη αντιπλημμυρική προστασία. Εύχομαι στο μέλλον να μην βιώσουμε ανάλογης έκτασης θεομηνίες.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του Δήμου για την άμεση κινητοποίησή τους μόλις άρχισε η νεροποντή. Με αυταπάρνηση έδωσαν λύσεις σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass