ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Α.μεΑ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ "σουτάρει" το πάρκινγκ αναπηρικών ;

*Ακατανόητη η προτροπή της ΠΑΕ ΑΕΛ για παράνομη στάθμευση στις θέσεις πάρκινγκ Α. μεΑ.

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2016 12:00
Η εταιρία ιδιοκτησίας του Αλ. Κούγια έβαλε στο μάτι τις θέσεις πάρκινγκ αυτοκινήτων Α. μεΑ. μπροστά το Επιμελητήριο Λάρισας Η εταιρία ιδιοκτησίας του Αλ. Κούγια έβαλε στο μάτι τις θέσεις πάρκινγκ αυτοκινήτων Α. μεΑ. μπροστά το Επιμελητήριο Λάρισας

Την αντίδραση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας προκάλεσε η ανακοίνωση της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ με την οποία προτρέπονται οι Λαρισαίοι να καταλαμβάνουν αυθαίρετα τις προβλεπόμενες για αναπηρικά αυτοκίνητα θέσεις στάθμευσης ώστε να μπορούν να ψωνίζουν και να πίνουν καφέ στην μπουτίκ της ομάδας.

Η απίστευτη ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας, δεν έχει ακόμη αποσυρθεί ούτε υπήρξε κάποια διορθωτική παρέμβαση. Προκάλεσε δε και την παρέμβαση της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα σε ερώτημα από την πλευρά της δημοτικής αστυνομίας, μετά το ζήτημα που ανέκυψε, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης ξεκαθάρισε: «Εσείς συνεχίζετε τη δουλειά σας κανονικά. Η κατεύθυνση παραμένει σαφής. Οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ πρέπει να μένουν ελεύθερες από παραβάτες».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε ανακοινώσει ότι ανοίγει μπουτίκ στην οδό Παπακυριαζή, σημειώνοντας επίσης: «στο ίδιο κατάστημα θα μπορούν να πιουν τον καφέ τους, να πάρουν ένα γρήγορο γεύμα και να προμηθευτούν τα αυθεντικά ρούχα της ΑΕΛ. Το κατάστημα βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Επιμελητήριο Λάρισας και το σημαντικό είναι ότι επειδή όλος ο χώρος έχει καθιερωθεί από την Τροχαία να είναι χώρος parking ΑμεΑ 6 θέσεων και είναι μόνιμα ελεύθερος θα μπορούν οι οπαδοί μας να σταματούν προσωρινά, εφόσον δεν ενοχλούν και να αποβιβάζονται τα παιδιά τους, ώστε να προμηθεύονται τα προϊόντα της ΑΕΛ ή να πάρουν έναν καφέ».

Μετά και το σχετικό δημοσίευμα της «Ε», εκδόθηκε ανακοίνωση όπου εκφράζεται η έκπληξη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας. Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Ράλλης Τσιουλάκης γίνεται λόγος για «Πρόσκληση για προσωρινή κατάληψη θέσεων στάθμευσης αναπηρικών αυτοκινήτων στη Λάρισα» και σημειώνονται τα ακόλουθα: «Ούτε λίγο ούτε πολύ, προτρέπονται οι φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΛ να καταλαμβάνουν προσωρινά τον χώρο στάθμευσης των αναπηρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να προμηθευτούν αξεσουάρ απ΄την μπουτίκ ή καφέ απ΄το συγκεκριμένο κατάστημα.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, πώς είναι δυνατόν, να προτρέπονται οι οπαδοί της ομάδας σε προσωρινή κατάληψη των θέσεων στάθμευσης, όταν σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται έστω και προσωρινή κατάληψη των θέσεων στάθμευσης αναπηρικών αυτοκινήτων.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, παρόμοιες παραινέσεις σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση της ανεμπόδιστης μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία μέσα στην πόλη της Λάρισας και στην εμπέδωση της προσβασιμότητας, όπως ορίζονται τόσο από το Σύνταγμα της χώρας όσο κι από τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Α.μεΑ. (Ν. 4074/2012).

Το όλο ζήτημα, θεωρούμε ότι, οφείλεται σε λανθασμένη εκτίμηση των ισχυόντων, από πλευράς της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ και πιστεύουμε ότι, υπάρχουν άλλοι πιο δόκιμοι τρόποι για την εξυπηρέτηση, τόσο των οπαδών της ομάδας αλλά και της εμπορικής δραστηριότητας των καταστημάτων, οι οποίοι δεν θα καταστρατηγούν το αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στη μετακίνηση και τη συμμετοχή στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα της πόλης».

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass