ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ 110 ΠΜ Ο ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗΣ

«Υψηλή ετοιμότητα, επαύξηση της μαχητικής ικανότητας»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2016 10:00

«Στόχος μας θα είναι η διατήρηση της υψηλής ετοιμότητας και η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των μέσων και του προσωπικού, με κύρια έμφαση τον επαγγελματισμό και την ποιότητα του παραγόμενου έργου» τόνισε ο σμήναρχος Κων. Καραμεσίνης αναλαμβάνοντας νέος διοικητής στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Καραμεσίνης ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα, σε τελετή παράδοσης – παραλαβής που έγινε χθες το πρωί στην 110 ΠΜ παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας αντιπτεράρχου Χρ. Χριστοδούλου, από τον παραδίδοντα διοικητή της Πτέρυγας σμήναρχο Δημ. Τσιρογιαννίδη που εκτάκτως και με απόφαση του ΓΕΑ, τοποθετείται στο ΑΤΑ.

Η τελετή ξεκίνησε με δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος. Με τον απερχόμενο διοικητή Δημ. Τσιρογιαννίδη, στην ημερήσια διαταγή, να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «είναι πασιφανές ότι η Μονάδα λειτουργεί αρμονικά και κάθε στοιχείο της συμβάλλει αποφασιστικά και καταλυτικά στην ακρίβεια, στην ποιότητα και στο μέγεθος του παραγόμενου έργου.

Συνεπώς τα επιτεύγματα της Μονάδας είναι συνισταμένη όλων των επιμέρους διαδικασιών και δραστηριοτήτων, όπως της τεχνικής υποστήριξης, του εφοδιασμού, των επισκευών και συντήρησης μέσων και εγκαταστάσεων, των μεταφορών και μετακινήσεων, της παροχής υγ. υποστήριξης, της διοικητικής μέριμνας, της επιχειρησιακής υποστήριξης των πτήσεων και της ασφάλειας της Μονάδος.

Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η αύξηση του πτητικού έργου και η πραγματοποίηση λοιπών στόχων και απαιτήσεων, με ασφάλεια πτήσεων και εδάφους για όλο το προσωπικό και τα μέσα μας, καθώς και η αύξηση της εμπειρίας και των γνώσεών μας.

Όταν ανέλαβα τη Διοίκηση της Μονάδος τόνισα ότι, ο σημαντικότερος παράγοντας για την εκτέλεση της αποστολής και της αξιοποίησης των υλικών και μέσων, είναι ο άνθρωπος. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο πλούτος και η δύναμη της Μονάδας, πράγμα που πιστεύω ακράδαντα και για αυτό αφιέρωσα μεγάλο μέρος του δυναμικού μου προς επίλυση των διαφόρων υπηρεσιακών και προσωπικών προβλημάτων και δυσκολιών του καθενός.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στη δημιουργία των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων διαβίωσης και συνθηκών εργασίας με τις γνωστές όμως οικονομικές δυνατότητες και τις προτεραιότητες που δίναμε κάθε φορά για την κάλυψη των επιχειρησιακών ελλείψεών μας».

Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «όταν ανέλαβα τη Διοίκηση της Μονάδας υποσχέθηκα πως θα διοικήσω με σύνεση, ισονομία, σωφροσύνη, αμεροληψία και δικαιοσύνη και αυτό πιστεύω ότι έκανα. Πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους καθώς και τις διαταγές της Υπηρεσίας με μόνο γνώμονα το συμφέρον αυτής, μεριμνούσα για την αύξηση και διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας της Μονάδας καθώς και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας του προσωπικού.

Για τον λόγο αυτό, μπορώ όλους να τους κοιτώ στα μάτια, με βλέμμα καθαρό και ξάστερο χωρίς καμιά ενοχή και με το κεφάλι ψηλά. Αδιαμφισβήτητους κριτές όμως για τη μέχρι τώρα πορεία και στάση μου, έχω αυτούς που διοίκησα και αυτούς που καθημερινά λογοδοτούσα και ζητώ να είναι όλοι αυστηροί στην κρίση τους».

Ο κ. Καραμεσίνης, επίσης κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, τόνισε πως «οι συνεχώς μεταβαλλόμενες πολιτικο –στρατιωτικές ισορροπίες, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όσο και στο εσωτερικό της βασικής μας απειλής, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, επιβάλλουν την ενδυνάμωση των εύθραυστων ισορροπιών στην περιοχή, αυξάνοντας την απαίτηση για διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας σε υψηλά επίπεδα, προβάλλοντας παράλληλα την αμυντική και αποτρεπτική δύναμη ισχύος της χώρας».

Για να προσθέσει ότι «για να επιτύχουμε τους στόχους μας απαιτείται σκληρή, μεθοδική και ρεαλιστική εκπαίδευση, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις, τις διαταγές και τα θεσμικά κείμενα της Π.Α. Απαιτείται τυποποίηση στην εκτέλεση των εργασιών, σύμφωνα με τα ποιοτικά πρότυπα, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις, έτσι όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονο οργανισμό.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουμε σφάλματα, θα αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των μέσων, θα λειτουργήσουμε πιο οικονομικά και θα βελτιώσουμε την ποιότητα του παραγόμενου έργου. Πάνω από όλα όμως απαιτείται συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια από όλους, έχοντας ανοικτούς ορίζοντες και γνώση των σύγχρονων μεθόδων και τάσεων.

Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε πλήρως τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία που απλόχερα η πολιτεία από το υστέρημα του ελληνικού λαού μας διαθέτει. Βεβαίως, σε κάθε δραστηριότητά μας η ασφάλεια πτήσεων και εδάφους πρέπει να παραμένει κύριο μέλημα όλων μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια απωλειών, τόσο των μέσων που μας διατίθενται, όσο και των ανθρώπινων πόρων» κατέληξε ο νέος διοικητής.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την επίδοση αναμνηστικών ενώ στο πλαίσιο της δεξίωσης που ακολούθησε, ο Αρχηγός ΤΑ εξήρε το έργο, παραδίδοντα και παραλαμβάνοντα διοικητή.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές, Νίκ. Παπαδόπουλος και Χρ. Κέλλας, οι αντιπεριφερειάρχες Δημ. Παπαδημόπουλος και Αθαν. Παιδής, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Δημ. Γατσουνιάς, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Γιάν. Ράπτης, ο αντιδήμαρχος Νίκ. Καλτσάς, ο πρώην Α/ΓΕΑ Βασ. Κλόκοζας, δημοτικοί σύμβουλοι, διοικητές μονάδων, πρώην διοικητές της 110 ΠΜ, εκπρόσωποι αποστράτων και στρατιωτικό προσωπικό.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass