ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΜΥΝΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών Τυρνάβου

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2016 8:46
Από την επίσκεψη του κ. Κόκκαλη χθες στο Αργυροπούλι Από την επίσκεψη του κ. Κόκκαλη χθες στο Αργυροπούλι

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Τον Δήμο Τυρνάβου και συγκεκριμένα την περιοχή του Αργυροπουλίου η οποία επλήγη τις προηγούμενες ημέρες από καταστροφικά έντονα καιρικά φαινόμενα επισκέφθηκε χθες το πρωί ο ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Τον κ. Κόκκαλη συνόδευε στην επίσκεψή του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία με τις πλημμύρες και το χαλάζι που έπληξε τoν νομό Λάρισας και συγκεκριμένα τις περιοχές του Τυρνάβου.

Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή του Αργυροπουλίου πλημμύρισαν αγροτικές καλλιέργειες, λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου Καναρά, όπου οι ποσότητες νερού ήταν τεράστιες και πρωτοφανείς. Στη Λυγαριά καταστράφηκαν δρόμοι και στο Δαμάσι από τη σφοδρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα αμπελιών πάνω στη συγκομιδή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην προλάβουν να τρυγήσουν και να δουν τους κόπους μια χρονιάς να εξανεμίζονται.

Ο Δήμος Τυρνάβου προσπάθησε να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη θεομηνία ζητώντας και τη συνδρομή του στρατού. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. παρενέβη ουσιαστικά για την άμεση επέμβαση του στρατού και συγκεκριμένα του 730 Τάγματος Μηχανικού στον Αμπελώνα με τη διάθεση μηχανημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών. Πρώτο μέλημα θα είναι η διάνοιξη των οδών, έτσι ώστε να αποκαταστάθηκε η ομαλή διέλευση στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Μετά την επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές κ. Κόκκαλης τόνισε ότι «οι καταστροφές είναι μεγάλες στην περιοχή και θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο η συνολική λειτουργία της εκμετάλλευσης των αγροτών, αλλά και την επιβίωσή τους. Δεδομένης της ζημίας που υπέστησαν στην παραγωγή οι πληγέντες αγρότες και κατά συνέπεια της μείωσης του αντικειμενικά προσδοκώμενου εισοδήματος των παραγωγών είναι ανάγκη να βρεθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις ώστε να μην αδικηθούν οι παραγωγοί και να διευκολυνθεί και η πρόσβασή τους στις καλλιέργειες και τα ποιμνιοστάσιά τους».

Τέλος ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι θα παρευρεθεί στη συνάντηση του δημάρχου Τυρνάβου και της αντιπροσωπείας εκπροσώπων των αγροτών του Δήμου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα για το θέμα των ζημιών του παγετού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass