ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Της αλλάζει τα φώτα με 4 εκ. ευρώ!

* Στόχος η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση του κόστους συντήρησης

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 11:23

Στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, όπως άλλωστε αναμενόταν, τη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου ο Δήμος Λαρισαίων να προχωρήσει στην αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού.

Πρόκειται για δάνειο και έργο ύψους 4 εκ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες μαγνητικής εισαγωγής και led η προκήρυξη του οποίου αναμένεται μέχρι τέλος του έτους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα τον περασμένο Μάρτιο την τροποποίηση απόφασης του 2014, που αφορούσε τη σύναψη δανείου συνολικού ποσού 4 εκ. ευρώ με το ΤΠΔ για την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων μαγνητικής επαγωγής προς αντικατάσταση των υφιστάμενων παλαιάς τεχνολογίας με ένα μεικτό σύστημα προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες led και μαγνητικής επαγωγής.

Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία με γνώμονα το γεγονός ότι τα νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη και βελτίωση όσο αφορά τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά , και μετά από εκτεταμένη έρευνα αγοράς και διερεύνηση των εμπειριών άλλων δήμων, προτάθηκε ένα σενάριο μεικτής προμήθειας δηλαδή φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες led και μαγνητικής επαγωγής εξωτερικών χώρων.

Η επιλογή των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες led, εξυπηρετεί με τον βέλτιστο τρόπο επίσης στόχους του υπό χρηματοδότηση έργου εφόσον συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα στο περιβάλλον σε εξίσου ή ίσως και σε σημαντικότερα ποσοστά, ενώ ταυτοχρόνως είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Με την προτεινόμενη επένδυση τα προς αντικατάσταση φωτιστικά σώματα ανέρχονται σε περίπου 7.000 τεμάχια», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής για να διευκρινίσει ότι «εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, θα μειωθεί το κόστος συντήρησης και το κέρδος αυτό για ο Δήμος θα μπορεί να το επιστρέψει στους δημότες μέσα από έργα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά του».

Για τη σύναψη του δανείου πρόσφατα ο Δήμος προχώρησε σε καταγραφή και ψηφιοποίηση του δικτύου δημοτικού φωτισμού.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass