Ζητά δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Ρ. Κομήτσας

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2015 0:56 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:38

 

«Πέντε μήνες πέρασαν από την ημέρα που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ και ο Δήμαρχος κ. Νασιακόπουλος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι ο ρόλος του δεν είναι να αντιπολιτεύεται τον πρώην δήμαρχο κ. Κομήτσα, αλλά με βάση τα δεδομένα και τις υφιστάμενες δυνατότητες να παράξει έργο προς όφελος του συνόλου των δημοτών», απαντά σε επιστολή της, η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Κιλελέρ».

Επίσης αναφέρει: «Πέραν αυτού, με την επιθετικότητα και την προσπάθεια απαξίωσης του πρώην Δημάρχου, σε κάθε κείμενό του, που δημοσιοποιεί ο κ. Νασιακόπουλος, καταστρέφει ένα μεγάλο κεφάλαιο, απόλυτα απαραίτητο για το Δήμο μας, που είναι η ηρεμία, η συναίνεση και ο δημιουργικός διάλογος με την αντιπολίτευση, στοιχεία πολύτιμα στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε χθεσινό δημοσίευμα και παρουσιάζονται σαν ανεπίσημη έκθεση ορκωτού λογιστή, για την οικονομική ρευστότητα του Δήμου Κιλελέρ, δεν έχουν καμία σχέση με τα στοιχεία του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, που συντάχθηκε από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου και υπογράφηκε από τους κ. Νασιακόπουλο και Κομήτσα. Μάλιστα, η έκθεση η οποία δεν παρουσιάσθηκε ποτέ μέχρι σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο συντάχθηκε από τον ίδιο ορκωτό ο οποίος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Νοεμβρίου 2014, ανέφερε με την έκθεσή του για την ψήφιση του ισολογισμού του 2013 ότι ο Δήμος Κιλελέρ παρότι παρέλαβε πολλά χρέη από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, ανταπεξέρχεται αξιοπρεπώς στις άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις του και δεν θα έχει πρόβλημα ούτε και για τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του, εφόσον η νέα Δημοτική Αρχή συνεχίσει τη σφιχτή οικονομική πολιτική και πιέζει τους οφειλέτες προκειμένου να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο για να υπάρχει ταμειακή ρευστότητα.

Ο πλέον αδαής αναγνώστης του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής υπολογίζοντας και δαπάνες οι οποίες θα προκύψουν αν δικαστικές απαιτήσεις προμηθευτών έχουν ατυχή για το Δήμο έκβαση, θα αντιληφθεί ότι ο κ. Νασιακόπουλος παρέλαβε ένα Δήμο σε άριστη οικονομική κατάσταση με ταμειακό υπόλοιπο.

Με δεδομένο ότι την 01.01.2011 ο Καλλικρατικός Δήμος παρέλαβε από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους πάνω από 3.500.000 € τιμολογημένες υποχρεώσεις και επιπλέον 700.000 € περίπου απαιτήσεις εργοληπτών μέσω δικαστικών προσφυγών μόνο σαν ΑΘΛΟΣ μπορεί να χαρακτηρισθεί η ταμειακή εικόνα του Δήμου την 31.08.2014.

Τέλος, και το δάνειο το οποίο χρεώνεται στον Καλλικρατικό Δήμο δαπανήθηκε εξ’ ολοκλήρου σε αποπληρωμή χρεών των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

Επειδή όμως όλα αυτά μάλλον κουράζουν και αποπροσανατολίζουν τους δημότες μας, καλούμε τον κ. Νασιακόπουλο άμεσα να συγκαλέσει ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρουσία του ορκωτού λογιστή να εκτεθούν όλα τα στοιχεία και οι συμπολίτες μας, παρουσία όλων μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Διαφορετικά ο κ. Νασιακόπουλος θα μας δώσει το δικαίωμα να τον κατηγορήσουμε σαν λασπολόγο και κοινό συκοφάντη, που προσπαθεί με παραποιημένα στοιχεία να δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις, σε βάρος του πρώην Δημάρχου Ρίζου Κομήτσα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass