ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ

Εγκαταλειμμένα άλογα καταστρέφουν καλλιέργειες

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2015 9:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:38

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σε απόγνωση βρίσκονται αγρότες του Δήμου Τυρνάβου των περιοχών Ροδιάς – Δελερίων, αλλά και Αργυροπουλίου από τις συχνές επιθέσεις αλόγων σε καλλιέργειες αλλά και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Τα άλογα αρχικά ήταν σιτιζόμενα, αλλά στη συνέχεια, προφανώς λόγω έλλειψης τροφής, αφέθηκαν ελεύθερα. Το ιδιαίτερα αυτό αγαπημένο ζώο το οποίο από την αρχαιότητα μέχρι τώρα προσέφερε στον άνθρωπο, μην έχοντας διατροφικά πώς να επιβιώσει κατεβαίνει στον κάμπο και τρώει ό,τι βρει.

Κάτοικοι – αγρότες της Ροδιάς και των Δελερίων - Αμπελώνα - Τυρνάβου βλέπουν σχεδόν καθημερινά τα νηστικά άλογα να «λεηλατούν» ακόμα και τις αυλές των σπιτιών τους αποδεκατίζοντας ακόμα και τα λουλούδια των αυλών.

Τα ίδια άλογα ή της ίδιας αγέλης, από την ορεινή – κτηνοτροφική περιοχή Τσακίρι - Γκουνταμάνι φτάνουν για να βρουν τροφή ακόμα και στην περιοχή των Γόννων.

Τη συνδρομή του Δασαρχείου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα άγρια άλογα ζήτησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αργυροπουλίου κ. Χρ. Κουτίνας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον δασάρχη Λάρισας κ. Γκάτσικο.

Όπως ανέφεραν οι κ. Σαρχώσης και Κουτίνας τα βοοειδή ανήκουν σε συγκεκριμένους κτηνοτρόφους και θα πρέπει βρεθεί τρόπος για να περιοριστούν, ενώ για τα άλογα εξέφρασαν επιφυλάξεις για το αν ανήκουν σε κάποιους κτηνοτρόφους που τα διατηρούν λόγω των επιδοτήσεων και αυτή την περίοδο έχουν αφεθεί ελεύθερα ή όντως είναι άγρια προερχόμενα από διασταυρώσεις αλόγων της περιοχής που έχουν αφεθεί ελεύθερα από τους ιδιοκτήτες τους τα προηγούμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρχώσης για την προστασία των άγριων αλόγων και για τη διερεύνηση του καθεστώτος που ισχύει σχετικά με τη διατήρησή τους προτίθεται να επισκεφθεί και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων της Καρδίτσας που ασχολείται με τη διατήρηση των αυτόχθονων φυλών.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass