ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ WHELLING2HELP

Τα Φάρσαλα υποδέχθηκαν τη "Φλόγα της Αγάπης"

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2016 12:05

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε") Του Αχ. Μπακαλέξη

Επίσημοι και πλήθος κόσμου παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις για την πανελλήνια δράση Wheeling2help στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά ο Δήμος Φαρσάλων.

Παράλληλα έγινε η υποδοχή και της "Φλόγας Αγάπης", η οποία για 14η χρονιά περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σ' αυτούς που έχουν ανάγκη.

Ποδηλάτες και δρομείς από συλλόγους των Φαρσάλων μετέφεραν τη "Φλόγα της Αγάπης" μαζί με τους ποδηλάτες της δράσης Wheeling2help, από τον Απιδανό ποταμό στην πλατεία Δημαρχείου, όπου τους υποδέχθηκαν επίσημοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Η υπεύθυνη της δράσης Wheeling2help κ. Δέσποινα Συροπούλου αναφερόμενη στην εκδήλωση τόνισε: "Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 7/9/2016, ημέρα έναρξης της Παραολυμπιάδας του Rio 2016 από την Κωνσταντινούπολη και διανύουν μια απόσταση 1.700 χλμ. σε 32 ημέρες περνώντας από 20 πόλεις της Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο, με σκοπό σε κάθε πόλη να γίνονται εκδηλώσεις που θα έχουν στόχο την ενημέρωση και το αγκάλιασμα των ατόμων με αναπηρία, ενώ παραδίδουν και 5 αναπηρικά αμαξίδια σε κάθε πόλη που περνούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 19 πόλεις είναι πρωτεύουσες νομών και τα Φάρσαλα είναι η μοναδική πόλη που είναι έδρα περιφερειακού δήμου. Η σημερινή εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Τμήμα Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ευχαριστούμε την οικογένεια του κ. Βασίλη Καψιώχα που δώρισε στον Δήμο Φαρσάλων ένα ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο εις μνήμη του αδελφού του Γιώργου, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήωλση αυτή".

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, αφού συνεχάρη τους ποδηλάτες και τον εμπνευστή της δράσης Ελπις Χρυσοβέργη, ανέφερε ότι ο Δήμος Φαρσάλων στηρίζει τις εκδηλώσεις που αφορούν άτομα με αναπηρία, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Ελπις Χρυσοβέργης. Ακολούθησε το άναμμα του βωμού με τη "Φλόγα της Αγάπης" και στη συνέχεια η πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων κ. Σούλα Λούκουτου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Με αγάπη υποδεχόμαστε τη "Φλόγα της Αγάπης" της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία ξεκίνησε από την Πάτρα και θα τερματίσει στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αθήνα, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Μεταφέρει απ' άκρη σ' άκρη την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη, τη μέριμνα. Στοχεύει στην τόνωση του εθελοντισμού, στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών.

Με τη φλόγα της καρδιάς σήμερα οι εθελοντές αιμοδότες στέλνουμε το μήνυμα "Αν πιστεύεις ότι μπορείς να σώσεις τον κόσμο, δώσε μια μονάδα αίμα για να σώσεις έναν άνθρωπο και πού ξέρεις, ίσως εκείνος τα καταφέρει".

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν εκτός από την ποδηλατοπορία, τη Λαμπαδηδρομία, επιδείξεις ΚΑΡΠΑ, καράτε από τον Σύλλογο Ηρακλής Φαρσάλων, ζωγραφική, face painting, ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών, μουσική.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων πρόσφερε στους ποδηλάτες της δράσης Wheeling2help το Λεύκωμα "Φάρσαλα - Γνωρίζοντας τη γη του ομηρικού Αχιλλέα". Να σημειωθεί ότι κουμπαράδες βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της εκδήλωσης για την ενίσχυση των ποδηλατών.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass