ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ- ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ:

Όχι σε "φτηνές" και προσωρινές λύσεις για θέματα υγείας

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2016 7:06

Μόνιμες και όχι προσωρινές και "φτηνές" λύσεις με προσλήψεις μέσω προγραμμάτων που τινάζουν στον "αέρα" τη θεραπεία εκατοντάδων ανθρώπων με σοβαρές ψυχικές διαταραχές ζητούν με κοινή αναφορά

τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, οι βουλευτές Λάρισας και Σερρών, Γιώργος Κατσιαντώνης και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας από την Ένωση Κεντρώων.

Μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, που υψώνουν φωνή απόγνωσης και αγανάκτησης συνάμα, για το κλείσιμο των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων, οι δύο βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, τονίζουν την επικινδυνότητα για τους ασθενείς το λουκέτο των Κέντρων και αναμένουν να ενημερωθούν από τον υπουργό Υγείας για τις ενέργειες του, προκειμένου να επισφραγιστεί η επαναλειτουργία τους σε μόνιμη βάση, για να διασφαλιστούν εργαζόμενοι και ασθενείς που βρίσκονται στο κενό.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων ΚΕΘΕΑ αναφέρονται τα εξής: «Τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά κέντρα του ΚΕΘΕΑ δεν θα λειτουργήσουν.

Τι γίνεται με τους πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τζόγο ή διαδίκτυο και ταυτόχρονα με την εξάρτησή τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας; Τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν καν δομές και υπηρεσίες που να μπορούν να υποδεχτούν αυτές τις περιπτώσεις; Πολύ περισσότερο, τι γίνεται όταν καλούνται οργανισμοί που έχουν ήδη τεράστια κενά, να καλύψουν και καινούργιες υπηρεσίες;

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι σε μια οργανωμένη πολιτεία όλοι οι εμπλεκόμενοι ορίζουν μια διαδικασία για να υπάρχει μια απάντηση στα ερωτήματα και στις ανάγκες. Επίσης, ότι καινούργιες δομές και πρωτοπόρες ιδέες ανοίγουν εναλλακτικούς δρόμους ως δοκιμασίες που θα καταλήγουν σε τελικές επιλογές για το ποιες υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις πολλαπλές και εξειδικευμένες ανάγκες των ανθρώπων.

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο δράσης και ένα σαφές πλαίσιο για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση, τον απολογισμό τέτοιων δράσεων. Εκεί βρίσκεται και το βασικό πρόβλημα: Μέχρι πού φτάνει η ματιά, όταν εντοπίζονται ανάγκες και αρχίζουν δράσεις. Η «οργανωμένη» μας πολιτεία, παρουσιάζεται διαχρονικά ανίκανη να αλλάξει το εύρος ενός σχεδιασμού πέρα από τις βραχυπρόθεσμες «λύσεις» του προσωρινού και της υπόσχεσης»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass