ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ήθελε προφανώς τη γάτα, όχι τα ψάρια

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2016 11:14

Ένα ομολογουμένως περίεργο περιστατικό που πρεσάρει τη φιλοζωία στα όριά της, αναδεικνύοντας ίσως τις συνήθειες μιας διαφορετικής κουλτούρας που μπορεί να διαθέτουν άλλοι λαοί, εξιστορεί στην «Ε» Λαρισαία.

Όλα έγιναν προχθές το μεσημέρι στη συνοικία του Ιπποκράτη. Ήταν περίπου 2:45 το μεσημέρι όταν η γυναίκα παρέα με την κόρη της επέστρεφαν με το αυτοκίνητό τους από τη δουλειά, για τη μεσημεριανή ανάπαυλα. «Ήμασταν κοντά στο κτίριο του ΟΑΕΔ όταν από το αντίθετο ρεύμα είδαμε έναν άνδρα να έρχεται προς το μέρος μας πάνω στο ποδήλατό του. Είχε κατεύθυνση προς την οδό Κοζάνης», περιγράφει. «Ζέστη, δεν φυσούσε σχεδόν καθόλου. Μου έκανε εντύπωση που στο τιμόνι του ποδηλάτου ήταν κρεμασμένη μια νάιλον σακούλα, από σούπερ μάρκετ και κουνιόταν δυνατά. Σαν να λυσσομανούσε από τον αέρα χωρίς όμως να κουνιέται φύλλο. Αμέσως κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά με τον άντρα, που συνέχισε να έρχεται προς το μέρος μας και αστραπιαία σκέφτηκα να σταματήσω για να δω τι συμβαίνει. Κάνοντας έναν ελιγμό του οχήματός μου επιχείρησα να του κλείσω τον δρόμο. Εκείνος προφανώς τρόμαξε, έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου του και πλαγιάζοντάς του έπεσε η σακούλα στο οδόστρωμα».

Αμέσως εκείνη κατέβηκε από το αυτοκίνητό της προκειμένου να δει τι συμβαίνει και έντρομη, όπως λέει, βρέθηκε μπροστά σε μια ασυνήθιστη εικόνα. Από τη σακούλα ξεπήδησε μια γάτα! «Μέχρι να κατεβώ από το αυτοκίνητο, να πιάσω τη γάτα ο άγνωστος μελαμψός, μάλλον αλλοδαπός, άντρας είχε εξαφανιστεί. Αυτό που αντίκρισα όμως στη συνέχεια ήταν που με προβλημάτισε ακόμα περισσότερο. Μέσα στη σακούλα υπήρχαν υπολείμματα ψαριών. Το μυαλό μου πήγε αμέσως σε ιστορίες που έρχονται κυρίως από την Αθήνα, ότι άνθρωποι άλλων πολιτισμών καταναλώνουν ζώα, δελεάζοντάς τα με τροφή. Στη Λάρισα δεν είχε ακουστεί ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ταράχτηκα πήρα το περίπου επτά μηνών γατάκι στο σπίτι μου. Από χθες μένει μαζί μας, ήταν φοβισμένο».

Όπως αναφέρει η γυναίκα στην «Ε», σοκαρίστηκε από το θέαμα καθώς εδώ και χρόνια φροντίζει αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα αλλά ποτέ δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει ανάλογο περιστατικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί το γατάκι να προοριζόταν για το μεσημεριανό τραπέζι κάποιου. Που μάλλον έμεινε νηστικός.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass