ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΧΡ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Άνοιξε τις πύλες του το Παζάρι της Λάρισας

* Η φετινή διοργάνωση, θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ συμμετέχουν 300 εκθέτες σε περίπου 800 παράγκες

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2016 9:05

Με συναυλία του μεγαλύτερου σύγχρονου Ελληνα λαϊκού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, άνοιξε χθες τις πύλες του το Παζάρι της Λάρισας, μια από τις μεγαλύτερες στο είδος της, εμπορικές διοργανώσεις της χώρας.

Το φετινό παζάρι στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, με τη συμμετοχή 300 μικροπωλητών που εκθέτουν τα προϊόντα τους σε περίπου 800 παράγκες, θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και όπως κάθε χρόνο, προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο.

Της εναρκτήριας συναυλίας χθες βράδυ προηγήθηκε χαιρετισμός που απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης χαρακτηρίζοντας το Παζάρι της Λάρισας «το μεγαλύτερο Παζάρι της χώρας». Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε «τη διαρκή προσπάθεια της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργίας του θεσμού» τονίζοντας τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται φέτος, όλες τις ημέρες του Παζαριού.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ο δήμαρχος «φιλοδοξία μας είναι να ανακατασκευάσουμε τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης με σκοπό να φιλοξενήσει με καλύτερο τρόπο όχι μόνο το Παζάρι αλλά και άλλες διοργανώσεις» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης υπενθυμίζοντας ότι μέρος των φετινών εσόδων του Παζαριού θα διατεθούν για τη μετατροπή της Σκεπαστής Αγοράς σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο.

Με τον κ. Νικολόπουλο να συγχαίρει τη δημοτική αρχή για τη διατήρηση τέτοιων εκδηλώσεων που όπως είπε «κρατούν ζωντανό ένα κομμάτι της παράδοσής μας».

Στη συνέχεια, χιλιάδες παρευρισκόμενοι παρασύρθηκαν μουσικά από τον λαϊκό συνθέτη και βιρτουόζο στο μπουζούκι Χρήστο Νικολόπουλο και τα τραγούδια των Γεράσιμου Ανδρεάτου και Ζωής Παπαδοπούλου.

Η χθεσινή συναυλία ήταν αφιερωμένη στα «50 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος» και τον λαϊκό συνθέτη να επιμελείται ο ίδιος το πρόγραμμα παρουσιάζοντας ορισμένους από τους κυριότερους σταθμούς της μουσικής του διαδρομής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υπενθυμίζεται πως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Παζαριού έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν σήμερα Σάββατο στις 21.30 το βράδυ, στο χώρο της Δημοτικής Πισίνας όπου θα δοθεί συναυλία από τους Jamming Farmers ενώ αύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 21.30, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα “Χάλκινα Γουμένισσας” του Θανάση Ασαρτζή με τον Μιχάλη Μαντέλα.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 21.30 διοργανώνεται ρεμπέτικη βραδιά με τον Θανάση Μαργιάνο και την ορχήστρα του. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 21.30 διοργανώνεται βραδιά έντεχνου λαϊκού τραγουδιού. Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00 θα δοθεί παράσταση Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης στο Παζάρι” από τον Θωμά Χάρμπα στην Κεντρική πλατεία.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 21.30 θα διοργανωθεί λαϊκό παραδοσιακό γλέντι, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Χορίαμβο» και τη σχολή παραδοσιακής μουσικής «Μελωδία».

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 20.00 θα διοργανωθεί πάρτυ με δίσκους βινιλίου στη Δημοτική Πισίνα με λαρισαίους Djs που πρωταγωνίστησαν στη δεκαετία του ‘80. Συμμετέχουν οι Djs, Βασίλης Βάϊλας, Τάσος Γέμτος, Γιάννης Καλιμάνης, Παναγιώτης Καραΐσκος, Λάμπρος Μπέκος, Τάκης Πόσιος. Guest Star ο Γιάννης Πετρίδης.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται βιωματικά εργαστήρια από το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας (καθημερινά 9.00 έως 13.00), εργαστήρια που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου (9.00 έως 13.00) η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας θα διοργανώσει εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά της Δ' και Ε' τάξης του Δημοτικού.

Τέλος, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα προκηρυχθεί διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το “Παζάρι της Λάρισας”. Οι Λαρισαίοι φωτογράφοι καλούνται να περιδιαβούν στο φετινό παζάρι, να φωτογραφίσουν τα θέματα που προσφέρει, και να λάβουν έτσι μέρος στον διαγωνισμό. Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την ειδική επιτροπή θα αποτελέσουν μέρος μιας ειδικής έκδοσης για το παζάρι της Λάρισας. Οι νικητές θα λάβουν ειδικό συμβολικό έπαθλο και οι φωτογραφίες τους θα χρησιμοποιηθούν σαν θέμα για τις αφίσες του παζαριού στις επόμενες διοργανώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass