Εκοιμήθη ο Αρχιμ. Αθηναγόρας Καραματζάνης

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2016 11:32

Ο γλυκύς και σεμνός, ο λόγιος και ήρεμος, ο επιεικής και ταπεινός τη καρδία, ο πολυσέβαστος και πολυτίμητος, ο άριστος χειριστής του λόγου και βαθύς Θεολόγος, ο οδηγός της Νεότητος, ο λαμπρός Ιεροκήρυξ της Εκκλησίας του Χριστού, ο στοργικός και σοφός πνευματικός πατέρας, εκείνος που κατηύθυνε θεόπνευστα τις μοναστικές αδελφότητες, ο μακαρία τη λήξει γενόμενος, αοίδιμος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Καραματζάνης εξεδήμησε προς Κύριον το μεσημέρι της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εις μοναχόν και Ιερέα εψάλη σε ιερά αγρυπνία στην αγαπημένη του ιερά Μονή αγίου Διονυσίου, του εν Ολύμπω στο Λιτόχωρο και η επίσημη εξόδιος ιερά ακολουθία του τελέσθηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου και ετάφη πλησίον των ηγαπημένων του μοναζουσών. Στην εξόδιο ιερά ακολουθία του και τον ενταφιασμό του προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, ενώ συμμετείχαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος, Καστορίας κ.Σεραφείμ, Τριπόλεως κ.Θεοφύλακτος, Εδέσσης κ.Ιωήλ, Γρεβενών κ.Δαυΐδ και Κίτρους κ.Γεώργιος. Ακόμη παρέστησαν πολλοί πατέρες, αρκετοί μοναχοί και μοναχές από διάφορες μοναστικές αδελφότητες και πλήθος πολλών πνευματικών τέκνων του μεταστάντος που έσπευσαν να φιλήσουν το χέρι του ευλαβεστάτου γέροντος. Τον επικήδειο εξεφώνησε πολύ συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος, ο οποίος με το μεγάλο χάρισμα που τον διακρίνει ομίλησε για το πέρασμα του ανθρώπου στην αιωνιότητα και σκιαγράφησε την αριστοκρατική, ευγενική, μοναχική, φιλάνθρωπη και κυρίως βαθειά πνευματική προσωπικότητα του αειμνήστου πατρός, που όπου κι αν διηκόνησε άφησε αγαθή μνεία, προκάλεσε πνευματικό σεισμό, οδήγησε χιλιάδες ψυχές στον Χριστό και σκόρπισε παντού το μήνυμα της σωτηρίας και του αγιασμού. Στην τράπεζα της Μονής ομίλησαν για τον απελθόντα Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος και ο ποληός Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυξ π.Τιμόθεος Τζαβάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass