ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στη Σκοτούσσα

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2016 12:22

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Πριν λίγες ημέρες έφθασε στα Φάρσαλα η 27μελής ιταλική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου Messina της Ιταλίας, που στελεχώνει το ερευνητικό πρόγραμμα της αρχαίας Σκοτούσσας.

Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι μετέβησαν στο Πολυνέρι και έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στο "Κονάκι" Πολυνερίου, προσκεκλημένοι του δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου και του δρ. Παναγιώτη Κυζερίδη. Κατόπιν μετέβησαν και εγκαταστάθηκαν στη Σκοτούσσα και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Ο Δήμος Φαρσάλων για να στεγάσει την ιταλική αποστολή και να δημιουργήσει μια βάση εργασίας και μελέτης, ανακαίνισε τα κτίρια των παλαιών δημοτικών σχολείων στη Σκοτούσσα και στον Άγιο Κωνσταντίνο. Είναι η τρίτη χρονιά που εκπονείται το εν λόγω φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστημίου Messina της Ιταλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων, που φιλοξενεί την ιταλική αποστολή και καλύπτει τα έξοδα σίτισής της. Τη διεύθυνση του Ελληνο-Ιταλικού προγράμματος της Σκοτούσσας θα έχουν από κοινού η κ. Σοφία Καραπάνου και ο Francesco La Torre, ενώ εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων υπεύθυνη είναι η ειδική συνεργάτις του δημάρχου κ. Βάσω Κ. Νούλα.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος δήλωσε ικανοποιημένος για την Ελληνο-Ιταλική συνεργασία και τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών σε ακόμη μία θέση εντός των ορίων του Δήμου, γεγονός που ανταποκρίνεται στις βασικές επιδιώξεις του για την ανάδειξη και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας, για την οποία ο ίδιος και οι συνεργάτες του εργάζονται επίμονα.

Ο διευθυντής του ανασκαφικού προγράμματος καθηγητής Francesco La Torre ευχαρίστησε τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο και την αρχαιολόγο κ. Βάσω Κ. Νούλα για την υποστήριξη του Δήμου Φαρσάλων, που δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν μεγάλα επιστημονικά εγχειρήματα και επισήμανε ότι αισθάνεται τα Φάρσαλα ως δεύτερο σπίτι του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass