ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Συνεργασία Δήμου – UNHCR για τους πρόσφυγες

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2016 10:56

Στην υλοποίηση δράσεων για τους πρόσφυγες, με την προϋπόθεση της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμφώνησαν χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και στελέχη του τοπικού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης, προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, με αφορμή τη μίσθωση κέντρου διασκέδασης στη Λάρισα προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Εξέλιξη που ως γνωστόν προκάλεσε την αντίδραση της δημοτικής αρχής αφού η συμφωνία έγινε «εν κρυπτώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας διέψευσαν ότι οι ίδιοι εμπλέκονται στη διαδικασία μίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου, διευκρινίζοντας ότι η Ύπατη Αρμοστεία δεν έχει αρμοδιότητα δημιουργίας νέων δομών παρά μόνο παρέμβασης, συνδράμοντας σε υπάρχουσες δομές.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι οι οποιεσδήποτε δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας για το προσφυγικό – σε τοπικό επίπεδο – θα γίνονται με προηγηθείσα ενημέρωση και σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων. Με τα τοπικά στελέχη της UNHCR, την κ. Maha Kashoor και τον κ. Αγγ. Καλλίνη, να επισημαίνουν ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ενδιαφέρεται η ανάπτυξη δράσεων για τη διαχείριση προσφυγικών ροών να διαθέτει τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε τέλος στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του Δήμου Λαρισαίων για τη στήριξη των προσφύγων ενώ από τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας τονίσθηκε ότι θα αναλάβουν την εκπαίδευση των 90 εργαζομένων που προσελήφθησαν, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, για την εύρυθμη λειτουργία της δομής στο πρώην «Στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass