«Ένα ανεπιθύμητο σχολείο»

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2016 9:30

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Με τη βαριά κατηγορία προς τη Δημοτική Αρχή Αγιάς πως επιχειρεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Σωτηρίτσας και να ενισχύσει αυτό της Μελιβοίας

η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, με επιστολή της στην «Ε», δίνει συνέχεια στο ζήτημα αυτό που είναι αλήθεια πως εδώ κι ένα μήνα έχει αναστατώσει, αλλά και διχάσει, γονείς και μαθητές παραλιακών δημοτικών διαμερισμάτων, όπως του Αγιοκάμπου, της Σωτηρίτσας και της Βελίκας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Δώτιον Πεδίον», ορμώμενοι από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρέστησαν και αρκετοί διαμαρτυρόμενοι γονείς, καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για μεθοδεύσεις ή αμέλειες που οδηγούν στην ταλαιπωρία μικρούς μαθητές. Χαρακτηριστικό δε, όπως επισημαίνουν, είναι το γεγονός ότι οι μαθητές, που επέλεξαν φέτος να μετακινούνται στη Μελιβοία, χάνουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων τους γιατί το λεωφορείο του ΚΤΕΛ πρέπει να αφήσει πρώτα εκείνους που φοιτούν στο σχολείο της παραλιακής Σωτηρίτσας και κατόπιν να ανηφορήσει στην ορεινή Μελιβοία, ενώ χάνεται και η τελευταία ώρα γιατί γίνεται το ανάποδο.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιδιώξαμε, ως αντιπολίτευση, να διορθώσουμε ένα πρόβλημα που ο δήμαρχος Αγιάς έχει προκαλέσει στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σωτηρίτσας.

“Φέραμε”, ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, μια πρόταση για να βρεθεί χώρος για μια επιπλέον αίθουσα στο υπάρχον κτίριο για φέτος και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε το σχολείο αυτό να λειτουργήσει σε νέες εγκαταστάσεις από την επόμενη σχολική χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τετραθέσιο λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών του, με όλες τις θετικές συνέπειες που θα είχε αυτό στο επίπεδό του. Μετά, όμως, από μεθοδεύσεις ή αμέλειες της Δημοτικής Αρχής, το σχολείο αυτό αποδυναμώθηκε.

Στη συνεδρίαση αυτή μάθαμε πολύ σημαντικά πράγματα, όμως το πρόβλημα, με ευθύνη του δημάρχου, δεν λύθηκε. Η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να ακούσει ούτε κουβέντα για βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ μας έδωσε την εντύπωση (και το λέμε διακριτικά) ότι έχει βάλει σκοπό να κλείσει το σχολείο.

Μάθαμε ότι τα παιδιά του σχολείου αυτού, όπως μας είπε με βροντερή φωνή ο δήμαρχος, πηγαίνουν σε ακατάλληλο σχολείο εδώ και 10 χρόνια. Και δεν ντράπηκε καθόλου να το πει. Ποιος άραγε είχε την ευθύνη γι’ αυτό τα τελευταία 10 χρόνια; Ποιος διοικεί την περιοχή τόσα χρόνια;

Μάθαμε ότι προσπάθησε πριν από δέκα χρόνια να κάνει ένα σχολείο (δηλαδή έφερε μια πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι και τίποτα σπουδαίο), αλλά δεν ευδοκίμησε η προσπάθεια και, λίγο πολύ, μας είπε ότι φταίει κάποιος της μειοψηφίας που δεν έδωσε τη θετική του ψήφο…

Την ίδια στιγμή ανακαινίζει άλλα σχολεία και σχεδιάζει καινούριες αίθουσες σε άλλα. Για τα παράλια, ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα μέρη της περιοχής, ούτε κουβέντα. Κι επίσης την ίδια στιγμή που ο εξοπλισμός των περισσότερων σχολείων είναι στα ναδίρ.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού κάθε σχολείο, κάθε υποδομή που έχουμε. Με κάθε τρόπο. Αν κλείσουμε τα σχολεία μας δεν πρόκειται ποτέ να τα ξανανοίξουμε και κάθε πιθανότητα να έρθουν νέοι άνθρωποι στα χωριά μας θα μειωθεί στο ελάχιστο.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εκ νέου αναβάθμιση του σχολείου. Το ίδιο θα κάνουν όπως μαθαίνουμε και οι γονείς οι οποίοι κι έχουν πεισμώσει από την απαράδεκτη (ίσως και ανεξήγητη;) συμπεριφορά του δημάρχου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass