Στοχευμένα έργα στο νομό Λάρισας, 8 νέοι κυκλικοί κόμβοι στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2016 12:52 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Οκτ 2016 15:02

«Η πολιτική αντίληψη που χαρακτηρίζει τις δράσεις του υπουργείου Υποδομών στα οδικά έργα στηρίζεται στα συνδυασμένα έργα με πολλαπλά οφέλη, ώστε με λίγα χρήματα να έχουμε περισσότερα αποτελέσματα.

Παλιότερα γίνονταν αυτοκινητόδρομοι, αλλά οι κυβερνήσεις ξεχνούσαν να τους συνδέουν με λιμάνια κι άλλους μεταφορικούς σταθμούς ή να κατασκευάσουν παράπλευρους δρόμους». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, από την Λάρισα όπου βρέθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Τα έργα, συνολικού προυπολογισμού 44 εκατ ευρώ που προβλέπονται για τη Θεσσαλία ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στους 8 κυκλικούς κόμβους που θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλία, δύο στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου (δεν έχουν αποφασισθεί ακόμη τα σημεία, αλλά οι περιοχές Πλατύκαμπος και Χάλκη, λόγω πολλών τροχαίων στο παρελθόν έχουν προτεραιότητα), ένας στην περιφερειακή οδό Τρικάλων στη Λάρισα, στο ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων της Νεάπολης, ένας στον Πυργετό, ο οποίος θα διευκολύνει την έξοδο των οδηγών που κατευθύνονται προς τα παράλια του δήμου Τεμπών και 4 στο δήμο Βόλου.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υποδομών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι τα έργα που εξήγγειλε ο κ. Αγοραστός είναι η αρχή μιας σειράς έργων που θα υλοποιηθούν στη Θεσσαλία και προανήγγειλε επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη στην περιοχή μας αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να ακολουθήσουν κι άλλες σχετικές ανακοινώσεις.

Όσον αφορά στα διόδια, ο Γ.Γ. του υπουργείου κ. Δέδες ανέφερε ότι οι ψηφισμένες συμβάσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αλλαγών, αλλά γίνονται προσπάθειες για κάποιες τροποποιήσεις, που αφορούν την καθιέρωση κάρτας ελεύθερων διαδρομών για κατοίκους γειτονικών περιοχών, ειδικά μέτρα ανακούφισης για όσους διέρχονται συχνά από Σταθμούς Διοδίων (κάνοντας χρήση το e-way, θα εξασφαλίζουν εκπτώσεις που θα κυμαίνονται από 10%-70%), ενώ δήλωσε αντίθετος στην διέλευση βαρέων οχημάτων από τους παράδρομους.

Να σημειωθεί ότι το κλίμα στην συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη-Γ. Δέδε και Κ. Αγοραστού ήταν εγκάρδιο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στις δηλώσεις τους και οι τρεις μίλησαν για υποδειγματική συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου.

                                                                                                            Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass