ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Στην τελική ευθεία ο ΓΣ Φαρσάλων

Θ. Αλεξίου: «Ως νεοφώτιστοι δεν βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους, αλλά αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2016 9:55

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Στην τελική ευθεία ενόψει της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ’ Εθνικής βρίσκεται ο ΓΣ Φαρσάλων.

Η ομάδα του Θωμά Αλεξίου ολοκλήρωσε τον κύκλο της προετοιμασίας της με το τελευταίο φιλικό κόντρα στη Νίκη Βόλου και πλέον έχει στραμμένα τα βλέμματά της στην αναμέτρηση της Κυριακής με τους Τιτάνες Παλαμά (17.00, κλ. Φαρσάλων). Ένα παιχνίδι με ιστορικό χαρακτήρα για την ομάδα των Φαρσάλων, η οποία για πρώτη φορά από την ίδρυσή της θα δώσει το «παρών» σε πρωτάθλημα Εθνικής κατηγορίας. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο, η οποία ήρθε ως επιστέγασμα της συνολικής και φιλόδοξης προσπάθειας, από τη μία πλευρά των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας και από την άλλη της διοίκησης του συλλόγου και του προέδρου Λεωνίδα Γκόβαρη.

Για την αναμέτρηση της πρεμιέρας αλλά και για τους στόχους του Γ.Σ. Φαρσάλων στον φετινό μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής μίλησε ο τεχνικός της ομάδας Θωμάς Αλεξίου, ο οποίος επισήμανε τα εξής:

«Η ομάδα πλέον επικεντρώνεται στον αγώνα με τους Τιτάνες Παλαμά. Σαν πρώτο παιχνίδι -αν και δεν μπορέσαμε να δώσουμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας κάποιο φιλικό με την ομάδα του Παλαμά για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τον αντίπαλό μας- πιστεύω ότι έχει τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Γνωρίσουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει υψηλούς στόχους, δεμένο ρόστερ και θα παλέψει για να κάνει ανάλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα θα διεξαχθεί ένα δυνατό παιχνίδι το οποίο πιστεύω ότι προσφέρει πολλές συγκινήσεις στον κόσμο που θα έρθει στο κλειστό γυμναστήριο».

Για τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Θωμάς Αλεξίου είπε:

«Οι δικοί μας στόχοι, ως νεοφώτιστοι στην κατηγορία και σαν πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δεν μπορούν να είναι μακροπρόθεσμοι. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θα οριοθετήσουμε κάποιους στόχους. Έχουμε μπροστά μας ένα πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες, περισσότερες αγωνιστικές, δυνατές έδρες, μακρινά ταξίδια, μεγαλύτερη κούραση, στοιχεία τα οποία δεν μας επιτρέπουν να έχουμε από τώρα συγκεκριμένους στόχους. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να είμαστε υγιείς σε όλα τα επίπεδα, να προχωράμε βήμα-βήμα, με χαμηλούς τόνους και προσήλωση στο πρωτάθλημα» επισήμανε ο τεχνικός της Φαρσαλινής ομάδας.

Ο ΓΣ Φαρσάλων έδωσε μία σειρά φιλικών αγώνων εντός και εκτός έδρας με ομάδες όπως η Καρδίτσα, ο Έσπερος Λαμίας, η Ολυμπιάδα Ιωαννίνων, οι Ίκαροι Τρικάλων, ο Παναθλητικός Συκεών και η Νίκη Βόλου στους οποίους τα συμπεράσματα ήταν θετικά, βάσει των αποτελεσμάτων αλλά και της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας (έξι νίκες μία ισοπαλία και μία ήττα από την κατά μία κατηγορία μεγαλύτερη Καρδίτσα). Ωστόσο το βασικό ζητούμενο για τον Θωμά Αλεξίου δεν ήταν απλά τα θετικά αποτέλεσμα. Όπως επισήμανε: «Από την πρώτη στιγμή το ζητούμενο για μας ήταν το να προσαρμοστεί η ομάδα στα νέα δεδομένα και γι΄ αυτό κάποια παιχνίδια τα δώσαμε εκτός έδρας για να δούμε πως είναι τα μακρινά ταξίδια και η αποστολή σε όχι γνώριμες έδρες. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό είμαστε ικανοποιημένοι, ωστόσο έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης» κατέληξε ο Θωμάς Αλεξίου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Στο φετινό ρόστερ του ΓΣ Φαρσάλων απαρτίζεται από τους Λεπενιώτη, Ιλτσογλου, Ντόνα, Φούντα, Τσιλούλη, Ντίνο, Ψύρρα, Χρ. Αναγνωστόπουλο, Κούργια, Μακρή, Γ. Αναγνωστόπουλο, Παπακώστα και Μάρκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass