ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεθνής συνδιάσκεψη για την «Πόλη που μαθαίνει»

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2016 8:37

Στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής στο Μεζούρλο, ξεκινούν σήμερα, στις 4 το απόγευμα, οι εργασίες της δεύτερης διεθνούς συνδιάσκεψης για την «Πόλη που μαθαίνει».

Η συνδιάσκεψη, που έχει ως θέμα την «αναζήτηση κοινών δράσεων σε περιόδους κρίσης», διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

«Η πόλη που μαθαίνει» είναι ένα «καινοτόμο σχέδιο που έχει σκοπό την εδραίωση μιας κουλτούρας μάθησης καθ όλη τη διάρκειά της με ισότιμη πρόσβαση για όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, την προαγωγή της μάθησης και στο χώρο εργασίας, την επέκταση της χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών μάθησης.

Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες μάθησης, οι πολίτες αναβαθμίζουν γνώσεις και δεξιότητες, αναπτύσσουν κριτική σκέψη, επιδιώκουν την ενεργό συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Επομένως, η δημιουργία ευκαιριών για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη των πολιτών είναι ίσως η απάντηση για την αντιμετώπιση της οικονομικοκοινωνικής κρίσης που πλήττει την ελληνική κοινωνία».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών της Συνδιάσκεψης, σήμερα Παρασκευή, θα ξεκινήσει στις 16.45 με καλωσόρισμα που θα απευθύνουν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αλ. Μπατζανούλης και ο πρόεδρος της Ιατρικής Λάρισας Ιωάν. Στεφανίδης.

Στις 17.00 συζήτηση, με συντονιστές την Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα και την πρόεδρο του ομίλου UNESCO Λάρισας Θεοδώρα Κάλλα και εισηγητές:

Χαράλαμπος Πουλόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης “Συλλογικοί φόβοι και συλλογικές δράσεις στην εποχή της αβεβαιότητας”. Κωνσταντίνος Παγράτης Επιστημονικός συνεργάτης (Εκπαίδευση Ενήλικων), Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης της UNESCO “Παγκόσμιο Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν – Η σύλληψη της ιδέας και οι επιπτώσεις αναφορικά με τη Διά Βίου Μάθηση για όλους“.

Στις 18.45 «Εμπειρίες Ευρωπαϊκών Πόλεων», παρουσίαση – συζήτηση με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Παιδή και εισηγητές: Judith James Υπεύθυνη Περιφερειακής Στρατηγικής για τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, Πανεπιστήμιο του Swansea “Η μάθηση στη πόλη του Swansea:Πρακτικές Διαχείρισης“.

Ciaran Lynch, Μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων της πόλης του Cork “Cork: Το ταξίδι μιας πόλης προς τη Δια Βίου Μάθηση“.

Στις 20.15 Χαιρετισμοί: Εκπρόσωπος Υπουργείου Παιδείας, Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής της UNESCO. Κωνσταντίνος Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Γεώργιος Κωτσός Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας. Μιχάλης Χρηστάκης Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». Απόστολος Καλογιάννης Δήμαρχος Λαρισαίων.

Να σημειωθεί ότι στις εργασίες του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, που θα ξεκινήσουν στις 9.30 στον ίδιο χώρο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται εισηγήσεις του επικεφαλής του τμήματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας Ted Fleming (“Μεταλλάσσοντας τις πόλεις μέσω της μάθησης και της εκπαίδευσης των ενηλίκων“) και του καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΕΑΠ και προέδρου της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αλέξη Κόκκου (“Επιδίωξη μαθησιακών στόχων: Αξιοποιώντας τη συνέργεια“).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass