Κάλεσμα της ΟΓΕ: «Στον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις»

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2016 22:01

Το ΔΣ της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) με ανακοίνωσή της «καλεί τα μέλη της, καθώς και όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, να διαδηλώσουν τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, μαζί με τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αντίστοιχο «παρών» θα δώσουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε άλλες πόλεις. Οι εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύουν με «μπλοκάκι», με ατομική σύμβαση, μέσα από εργολάβους, οι άνεργες που ψάχνουν μεροκάματο στα προγράμματα που ανακυκλώνουν τη φτώχεια, οι αγρότισσες και οι αυτοαπασχολούμενες που μένουν ανασφάλιστες καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, το γνωρίζουν από πρώτο χέρι:

Το «ξήλωμα» των Συλλογικών Συμβάσεων και οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι σημαίνουν χτύπημα στο μισθό και το μεροκάματο, «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, καταδίωξη της μητρότητας, απουσία ακόμα και της παραμικρής προστασίας για τις περιόδους της ανεργίας.

Στο πλευρό των σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που παίρνουν την πρωτοβουλία και διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να αναπληρώνουν τις βαριές απώλειες των τελευταίων χρόνων, παλεύουμε για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ο ένας μετά τον άλλο οικοδομούν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα για εμάς και τα παιδιά μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass