ΕΠΙ ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Έντεκα λαρισινές οικογένειες σε αποστολή βοήθειας

* Για τις ανάγκες 498 παιδιών με προβλήματα διαβίωσης της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2016 12:08

Της Λένας Κισσάβου

Έντεκα οικογένειες της Λάρισας, επί μία εβδομάδα, θα έχουν μια αποστολή. Να βοηθήσουν τα 498 παιδιά της Θεσσαλίας με προβλήματα διαβίωσης, που στηρίζει το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας στη Λάρισα, του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ειδικότερα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του εθελοντικού οργανισμού να βοηθήσουν το έργο του και να διαχειριστούν τον όγκο των προσφορών σε ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια κ.α., τα οποία προορίζονται για τις ανάγκες παιδιών και οικογενειών, που στηρίζει το Κέντρο στη Λάρισα.

Δήλωσαν εθελοντικά να εργαστούν πάνω στο θέμα της οργάνωσης των προσφορών που έχουν γίνει στον Οργανισμό και καθημερινά θα βρίσκονται ανά ομάδες, στο Κέντρο Στήριξης της Λάρισας (στην οδό Αγιάς 97) προκειμένου να διαχωρίσουν τα ρούχα, τα παπούτσια και τα τρόφιμα, να τα τακτοποιήσουν σε πακέτα (ανάλογα με το πού θα διανεμηθούν), ώστε να είναι έτοιμα να αποσταλούν σε όλα εκείνα τα άτομα που τα περιμένουν.

«Είναι δεδομένο για πολλές οικογένειες σήμερα, ότι υπάρχει ένα πακέτο ζάχαρη, ένα πακέτο αλεύρι και μακαρόνια στο σπίτι. Όχι για όλες. Κάποιες δεν μπορούν να το έχουν και το περιμένουν από προσφορές συνανθρώπων τους…», αναφέρει στην «Ε», ο υπεύθυνος λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας στη Λάρισα κ. Γρηγόρης Λιογγαρίδης.

Μας εξηγεί ότι, η δράση αυτών των έντεκα οικογενειών, εντάσσεται στο πλαίσιο της εβδομάδας οικογενειακού εθελοντισμού, που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα, από το «Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου, με σκοπό να ενισχυθεί ο πυρήνας της οικογένειας στην Ελλάδα, στο κομμάτι της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ο κ. Λιογγαρίδης τονίζει ότι: «Με το να στηρίξουν οικογένειες το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού στον τομέα της προσφοράς, καλλιεργούν στα παιδιά τους την αλληλεγγύη, ώστε να νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους και το σημαντικότερο για τα παιδιά που έχουν την ανάγκη τους.

Γίνονται αρωγοί της προσπάθειας στο Κέντρο Στήριξης, στον χώρο

που συγκεντρώνονται είδη και τρόφιμα, για την κάλυψη των αναγκών οικογενειών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Η προσφορά των εθελοντών εκεί είναι πολύ σημαντική, καθώς αναλαμβάνουν την τακτοποίηση όλων των ειδών που συγκεντρώνονται, την οργάνωση του χώρου και την προετοιμασία των πακέτων με τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα είδη που θα δοθούν σε οικογένειες».

Από τις έντεκα οικογένειες που δήλωσαν συμμετοχή στη Λάρισα, θα βοηθήσουν συνολικά είκοσι πέντε άτομα, οι μητέρες ή οι πατεράδες με τα παιδιά τους.

Τα είδη αυτά (τρόφιμα, ρούχα, υποδήματα, βιβλία, παιχνίδια κλπ), θα διανεμηθούν σε 498 παιδιά, που προέρχονται από 169 οικογένειες με προβλήματα διαβίωσης (άνεργοι γονείς, άρρωστοι, πολύτεκνοι… κ.α.).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» Θεσσαλίας, «σε συντριπτικό ποσοστό 95% οι γονείς των οικογενειών που στηρίζονται από το ΚΑΚΕ Θεσσαλίας είναι άνεργοι.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν διάφορα είδη για τις ανάγκες αυτών των οικογενειών μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του Οργανισμού, 2410-560900.

Κ.Α.Κ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (ΚΑΚΕ) στη Θεσσαλία, με έδρα τη Λάρισα, υπό τον συντονισμό του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε., παρέχονται οι εξής υπηρεσίες: Στήριξη Παιδιών με προβλήματα διαβίωσης.

Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας.

Ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών.

Επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών.

Στη διάθεση του Κ.Α.Κ.Ε. τίθενται όλες οι δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Ασθενοφόρα (εξειδικευμένες Κινητές Μονάδες) για νεογνά και παιδιά. Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής. Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας». Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056. Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000. AMBER ALERT Hellas.

Παράλληλα, στη Λάρισα λειτουργεί το Τμήμα Εθελοντισμού καθώς και το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι του οργανισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass