ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Τίμησε τον Παύλο Μελά

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2016 7:16

Δεκάδες εθνικιστές και πατριώτες έδωσαν το παρόν προχθές το μεσημέρι στην εκδήλωση μνήμης που πραγματοποίησε ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, με αφορμή την συμπλήρωση των 112 ετών από την επέτειο θανάτου του μεγάλου Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην προτομή του Ήρωα, στο Κηποθέατρο της Λάρισας και ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσε ο ιερέας πατήρ Ευθύμιος, πρώην εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους.

Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Στέλιου Χάμου για τη ζωή και το έργο του Παύλου Μελά, ο οποίος έστειλε μήνυμα προς τις κυβερνήσεις των Αθηνών ότι «το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι η Μακεδονία μας είναι μια και είναι όλη ελληνική». Αναφέρθηκε και «στη Βόρεια Μακεδονία την οποία κατέχουν οι Σκοπιανοί» και τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να ελευθερωθεί».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου «ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από τον ταμία του Συνδέσμου Μαργ. Χάμο και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Παύλο Μελά, τους δύο συναγωνιστές που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή Ιωάννη Σχοινά, Κώστα Καρδαρά αλλά και για τον Στρατηγό και υπαρχηγό της 21ης Απριλίου Στυλιανό Παττακό. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο δικηγόρος, ερευνητής της λαογραφίας και δημοτικός τραγουδιστής συναγωνιστής Δημήτρης Χατζηπλής, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό. Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με το «Μακεδονία Ξακουστή» και τον Εθνικό μας Ύμνο, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλαν το αδελφό σωματείο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου, ο Ιερός Λόχος 2012, οι Δεσμοί Ελλήνων, οι εφημερίδες Ελεύθερη Ώρα και Ελεύθερος Κόσμος, ο αρχηγός του ΕΝΕΚ Δάκογλου Πολύδωρος, ο δικηγόρος και συγγραφέας από την ακριτική Αλεξανδρούπολη Ηλίας Ηλιακόπουλος και ο Εθνικιστής Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass