Κ. Μπαργιώτας : «Οι διορισμοί και οι νέες υπηρεσίες δεν αποδίδουν»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2016 11:57

Το νομοσχέδιο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία απασχολεί την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο ειδικός αγορητής με το Ποτάμι, βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας, κατά την ομιλία του τόνισε ότι «στην ελληνική πραγματικότητα, το κόστος γραφειοκρατίας είναι τρομακτικό και ανέρχεται στα 12 δισ. € το χρόνο. Οι διορισμοί και οι νέες υπηρεσίες και επιτροπές, που λατρεύει η κρατικοδίαιτη λογική της Κυβέρνησης, δεν αποδίδουν. Όσο μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια να ελέγχεται κάτι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται, πιο ακριβό και πιο αναποτελεσματικό. Όταν δημιουργείς πολλές γραμμές ελέγχου, δημιουργείς ανάγκες υπαλλήλων και αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος, που αποδεδειγμένα δεν λειτουργεί και είναι ένας κύκλος ο οποίος έχει εξαντληθεί. Υπάρχουν χώρες, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν επιτροπές, χρησιμοποιούν εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη και την αξιολόγηση, αντί για τις επιτροπές τέρατα που έχουμε την κακή συνήθεια να δημιουργούμε στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια την ανάγκη ύπαρξης της κοινωνικής οικονομίας, ο κ. Μπαργιώτας επεσήμανε ότι «αν ο τρίτος πόλος είναι απαραίτητος ως οικονομική διέξοδος για τους αποκλεισμένους και για τη δημιουργία ενός οικονομικού περιβάλλοντος που βοηθάει τους αδύνατους και τους ανέργους να ενταχθούν, τότε οι επιχειρήσεις πρέπει να στηθούν και να ιδρυθούν με λογική και γνώμονα τη δημιουργία υγιούς επιχειρηματικότητας. Με τους όρους τους μη-κερδοσκοπικούς που προβλέπει η κοινωνική οικονομία, αλλά και δημιουργώντας εταιρείες που μπορούν να σταθούν στην αγορά. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο και όχι ο μηχανισμός διανομής κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε ημέτερους, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Στόχος πρέπει να είναι, δηλαδή, η δημιουργία ενός οικοσυστήματος υγιών επιχειρήσεων, clusters και δικτύων συνεργασίας που θα μπορούν μεσοπρόθεσμα να σταθούν στην αγορά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass