"ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Το καταφύγιο των νεόπτωχων

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2016 9:39

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Η ανεργία και η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής οδηγεί τους Έλληνες στην "ουρά των συσσιτίων για ένα πιάτο φαγητό.

Σ' όλη τη χώρα η εκκλησία κυρίως αλλά και αρκετοί δήμοι μέσω προγραμμάτων σιτίζουν καθημερινά Έλληνες και αλλοδαπούς, που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και σπεύδουν για ένα πιάτο φαγητό.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άποροι ή άνεργοι και το μόνο που ζητούν είναι μια δουλειά, που όμως είναι δύσκολο να βρεθεί στη σημερινή εποχή της κρίσης και έτσι καταφεύγουν στα συσσίτια της εκκλησίας ή των δήμων.

Στα Φάρσαλα προκειμένου να βοηθηθούν πάσχοντες συμπολίτες μας ή άνεργοι, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πριν 10 χρόνια ίδρυσε το "Σπίτι της Αγάπης" που βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου. Εκεί γυναίκες από όλες τις ενορίες της πόλης καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) από τις 8 π.μ. -10.30 π.μ. μαγειρεύουν και σιτίζουν 20 άτομα από την πόλη και επαρχία Φαρσάλων. Το "Σπίτι της Αγάπης" της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων λειτουργεί 10 μήνες τον χρόνο (εκτός των Ιουλίου και Αυγούστου), διοικείται από Δ.Σ. που απαρτίζεται από γυναίκες όλων των ενοριών της πόλης, με επικεφαλής τον ιερέα π. Λάζαρο της ενορίας του Αγίου Νικολάου, ενώ τη βοήθειά τους προσφέρουν και άλλοι ιερείς της περιοχής Φαρσάλων.

Χθες επί τη ενάρξει της λειτουργίας του "Σπιτιού της Αγάπης" στα Φάρσαλα τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε να στηρίξουν όλοι με όσες δυνάμεις έχουν τη φιλανθρωπία προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν στο "Σπίτι της Αγάπης", ώστε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ευχήθηκε καλή χρονιά και δύναμη σε όλους.

Ο π. Λάζαρος, ιερέας στην ενορία του Αγίου Νικολάου και υπεύθυνος του "Σπιτιού της Αγάπης", δήλωσε στην "Ε" ότι "Σιτίζονται 20 άτομα με τρόφιμα που προέρχονται από δωρεές του κόσμου αλλά και καταστημάτων, ενώ διανέμονται φαγητό και ρούχα κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα αλλά και τον Ιούλιο και Αύγουστο που το "Σπίτι της Αγάπης" δεν λειτουργεί. Μεγάλη είναι και η βοήθεια που στέλνει η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων".

Αυτή η προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, είναι αξιέπαινη και δείχνει ότι υπάρχει ανθρωπιά και αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, σε μια εποχή γενικευμένης ηθικής κατάπτωσης και έντονης οικονομικής κρίσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, προσφέρει και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass