ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ματαιοπονούν όσοι επιχειρούν την παραχάραξη της Ιστορίας»

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2016 13:21 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Οκτ 2016 13:45

«Η «Η 23η Οκτώβρη 1944, είναι και  θα παραμείνει μια μεγάλη ημέρα.

Είναι η μέρα της η απελευθέρωσης  της Λάρισας, της αδούλωτης και ηρωικής πόλης από τον χιτλεροφασιστικό ζυγό». Αυτό τόνισαν χθες στελέχη του ΚΚΕ Λάρισας σε συνέντευξη Τύπου για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Τιμώντας την επέτειο, και ανεξάρτητα από τις εκδηλώσεις του Δήμου, το ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνι, σήμερα Σάββατο στο χώρο εκτέλεσης αγωνιστών στο Μεζούρλο. Όπως ανέφεραν χθες τα στελέχη του κόμματος, «το ΚΚΕ τιμά τους απλούς ανθρώπους που αγωνίστηκαν με ανιδιοτέλεια τότε και αργότερα μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, καθώς και στρατιωτικούς που εξέφρασαν το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό, που όχι μόνο έσωσαν το λαό από την πείνα, αλλά μάτωσαν, βασανίστηκαν και άλλοι στήθηκαν στον τοίχο, αγωνιζόμενοι για την απελευθέρωση της Λάρισας.

Η απελευθέρωση της πόλης και της  χώρας μας υπήρξε καρπός της τιτάνιας πάλης του ελληνικού λαού στα χρόνια της κατοχής μέσα από τις γραμμές του τεράστιου ΕΑΜικού κινήματος, με βασικό εμπνευστή, καθοδηγητή και αιμοδότη το τιμημένο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έδωσε στον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του. Η μνήμη και η τιμή της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης μας, αλλά και των χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων μαχητών που πέρασαν από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ειδικά σήμερα, που ο λαός στενάζει και η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ βρίσκονται στο στόχαστρο.

Σήμερα επιχειρείται η αποσιώπηση, διαστρέβλωση και συκοφάντηση του πρωταγωνιστικού ρόλου του ΕΑΜ και του ΚΚΕ στην Απελευθέρωση της χώρας μας. Ταυτόχρονα η ΕΕ και τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα αποσιωπούν την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή του φασισμού,  εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό,  ταυτίζουν την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος με την εγκληματική δράση ναζιστικών μορφωμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή, που είναι ένα από τα χέρια του κεφαλαίου. Όση προσπάθεια κα να κάνουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου να διαστρεβλώσουν και να ξαναγράψουν την ιστορία, όσο αντικομμουνιστικό δηλητήριο και να χύσουν, όσο και να συκοφαντήσουν τον αγώνα του ΕΑΜ, την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ, δεν θα καταφέρουν τίποτα. Η ιστορία γράφτηκε με το αίμα εκατομμυρίων νεκρών κι αυτό δε σβήνει. Το έδειξε η πορεία και η νικηφόρα έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αποδείχτηκε η αλήθεια ότι όσο μεγάλος και να φαντάζει ο αντίπαλος, η δύναμη του λαού μπορεί να τον νικήσει. Αποδείχτηκε ότι η ανθρωπότητα μέσα από τις αντιφάσεις και τις συγκρούσεις της βαδίζει πάντα μπροστά. Το παλιό δίνει τη θέση του στο καινούριο, στο ανώτερο πάντα με την πρακτική δράση του ανθρώπου. Η πρακτική δράση σήμερα είναι η ταξική πάλη σε κάθε χώρα. Σε αυτόν το δρόμο πορευόμαστε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass