ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ HERBOLZHEIM

Γερμανική εμπειρία στον Δήμο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2016 8:49

Θέματα λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τομείς όπως είναι η ύδρευση, η επεξεργασία των λυμάτων, η αποκομιδή των σκουπιδιών και η δυνατότητα παραγωγής ενέργειας, η περαιτέρω ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και η σύνδεσή τους με τα δίκτυα τουρισμού, οι ανταλλαγές μαθητών και πολιτιστικών φορέων καθώς και ζητήματα που αφορούσαν στην προώθηση τοπικών προϊόντων στη γερμανική αγορά,

είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο δήμαρχος Ernst Schilling της πόλης Herbolzheim που βρίσκεται στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης και ο ομόλογός του Θανάσης Νασιακόπουλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού δημάρχου στην περιοχή.

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από την επίσκεψη του κ. Schilling ο Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι προτίθενται να αξιοποιήσουν την εμπειρία του γερμανικού δήμου σε μια σειρά από θέματα. Θεώρησε ιδιαίτερα επιτυχημένη την επίσκεψη και δήλωσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί με την επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου Κιλελέρ στη Γερμανία. Τόνισε τέλος ότι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων υπάρχει η δυνατότητα της γεφύρωσης των όποιων διαφορών υπάρχουν ανάμεσα στους λαούς.

Ο Γερμανός δήμαρχος ξεναγήθηκε στον προϊστορικό οικισμό στη θέση Παλαιόσκαλα, που ήταν κτισμένος πολύ κοντά στην ανατολική όχθη της λίμνης Κάρλας και απλώνεται στις παρυφές των δυτικών κλιτύων του Μαυροβουνίου, επισκέφθηκε το μνημείο της εξέγερσης των αγροτών στο Κιλελέρ και το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, όπου είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις και με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και την αρχαία Κραννώνα όπου ξεναγήθηκες από την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass