ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΖΟΥΛΙΟ ΣΥΝΑΔΙΝΟ

Θέατρο και γήπεδο 5x5 στα Αμπελάκια

* Παρεμβάσεις του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και του δημάρχου κ. Κολλάτου

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2016 12:20

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ / Του Κώστα Τσόλα

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες στις 11 το πρωί στα ιστορικά Αμπελάκια τα εγκαίνια δύο σημαντικών έργων από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Τζούλιο Συναδινό, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον οικοδεσπότη δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο.

Πρόκειται για το ανακαινισμένο δημοτικό γήπεδο 5x5 και του νέου ανοικτού Δημοτικού Θεάτρου. Οι δύο αυτές παρεμβάσεις ολοκληρώνουν μια σειρά έργων ανάπλασης τα οποία θα αναδείξουν τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου.

Το πρώτο έργο είναι η κατασκευή ενός πανέμορφου ανοιχτού θεάτρου έναντι του γραφικού εξωκλησιού του Αγίου Γεωργίου στα Αμπελάκια και η κατασκευή ενός ισογείου κτιρίου με υπόγειο για λειτουργία περιπτέρου πληροφοριών (info) και χώρων υγιεινής δημοσίας χρήσης στην είσοδο του χωριού.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια του θεάτρου ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος αρχικά έκανε μια αναφορά στα ιστορικά Αμπελάκια, την πατρίδα του συνεταιριστικού κινήματος. Σε ό,τι αφορά στο έργο σημείωσε ότι αυτό πέρασε από πολλές περιπέτειες για να φτάσει να εγκαινιαστεί. Επισήμανε επίσης ότι τα δύο αυτά έργα το ανοιχτό θέατρο και το ανακαινισμένο γήπεδο 5x5 αποτελούν κομμάτια ενός δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Τεμπών με τη λειτουργία πολιτιστικών και λαογραφικών μουσείων και άλλων χώρων πολιτισμού. Για τον λόγο αυτό η επισκεψιμότητα στο Δήμο Τεμπών είναι πολύ υψηλή. Ο κ. Κολλάτος ευχαρίστησε στις δύο ομιλίες του τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τη στήριξη που δίνει στον Δήμο Τεμπών, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Τζούλιο Συναδινό, το πρώην Κοινοτικό Συμβούλιο Αμπελακίων και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην τοπική εκκλησία τον πατέρα Βασίλειο κα το εκκλησιαστικό συμβούλιο Αμπελακίων που δώρισαν στο Δήμο τα δύο αυτά οικόπεδα όπου έγιναν τα δύο έργα.

Στο ίδιο επίπεδο και οι παρεμβάσεις του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού ο οποίος τόνισε ότι άλλα δύο έργα γίνονται πράξη, στα Αμπελάκια της συλλογικής προσπάθειας, του συνεταιρισμού, του εθελοντισμού. Ο κ. Αγοραστός έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους δούλεψαν για τα δύο έργα. Ευχαρίστησε την Πολιτεία και συγκεκριμένα τον παρευρισκόμενο γενικό γραμματέα κ. Συναδινό για τη βοήθειά του στη ολοκλήρωσή τους, καθώς και την τοπική εκκλησία για την δωρεά των οικοπέδων.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδιά του Μανιάρειου Σχολείου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στα εγκαίνια του γηπέδου 5x5 ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Τζούλιος Συναδινός αναφέρθηκε στην πολιτική του υπουργείου να στηρίζει αθλητικά έργα στην περιφέρεια τα οποία είναι ώριμα όπως τα συγκεκριμένα, έτσι ώστε να κατασκευάζονται γρήγορα και να παραδίδονται σε χρήση των πολιτών. Ο κ. Συναδινός επισήμανε ότι για τον σκοπό αυτό δούλεψαν σωστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών για τη γρήγορη απορρόφηση των χρημάτων.

Επίσης ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε στην ένταξη στο πρόγραμμα του 2016 του γηπέδου Γόννων.

Σε ό,τι αφορά στο γήπεδο 5x5, η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών και περιελάμβανε τη βελτίωση – αποπεράτωση του μίνι γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 με σκοπό την κάλυψη των αθλητικών αναγκών του Δήμου.

Συγκεκριμένα η μελέτη αφορούσε τις εργασίες:

-Αποξήλωση υπάρχουσας περίφραξης για τη δημιουργία υποδομής του γηπέδου.

-Την κατασκευή της νέας περίφραξης του αγωνιστικού χώρου.

-Ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου

-Την τοποθέτηση δύο νέων τερμάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήρθε, με ΦΠΑ στα 60.000 ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2015 και ανάδοχος εργολάβος ήταν ο κ. Αλκιβιάδης Σπανός. Το έργο παραδόθηκε στις 25 Μαΐου 2016.

Στη συνέχεια ακολούθησε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Νεολαίας Αμπελακίων και Παλαίμαχων. Τον συντονισμό είχε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Αναστασία Σερέτη.

Στις χθεσινές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, ο διοικητής του Α.Τ. Περιφέρειας κ. Αστέριος Μπαρακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Αχιλλέας Διψάνας, Κώστας Τσεργάς, Κώστας Νταφούλης και Αστ. Σαΐτης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Μιχάλης Καρατέγος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αμπελακίων κ. Σωτήρης Μιχαλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεωργία Τσιόπα και κ. Χρήστος Τσούγιας, Γιώργος Νικολάου, Βασίλης Ζάχος, Γιάννης Βλάγκας, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΤ και πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass