ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΩΛ

Ξεχωριστή η προσφορά του ΕΕΣ στο Έπος του ‘40

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2016 12:22

Ένα από τα πλέον ηρωικά κεφάλαια στην τεράστια ιστορία προσφοράς τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι χωρίς αμφιβολία αυτή του έπους του ΄40. Αυτό ήταν το αντικείμενο της απόλυτα πετυχημένης χθεσινής εκδήλωσης του παραρτήματος Λάρισας του ΕΕΣ, στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

Αμέσως μετά την έκρηξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Στρατιωτικών, προχωράει στη συγκρότηση δυο πλήρως εξοπλισμένων και επαρκώς πλαισιωμένων από ικανότατο νοσηλευτικό προσωπικό Κινητά Χειρουργεία Μετώπου, στην κατάρτιση μόνιμου νοσοκομείου διακομιδής στην Άρτα, στην εγκατάσταση νοσοκομείου εκστρατείας στο Αγρίνιο.

Παράλληλα, ενισχύει δυναμικά τους υγειονομικούς σχηματισμούς του στρατεύματος και συμπληρώνει αποφασιστικά τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων με χιλιάδες Διπλωματούχες και Εθελόντριες Αδελφές Νοσοκόμες και οικονόμους για να εξασφαλίσουν την πολύτιμη και ανεκτίμητη νοσηλευτική περίθαλψη στους μαχητές του πολέμου.

Την ίδια περίοδο, ιδρύει ειδική Μονάδα διατηρημένου αίματος για τις ανάγκες του μαχόμενου στρατού που συντελεί στη διάσωση σοβαρού αριθμού τραυματιών από βέβαιο θάνατο, αναλαμβάνει σε συνεργασία με την Υγειονομική Υπηρεσία του Στρατού την κατάλληλη διαρρύθμιση σιδηροδρομικών συρμών σε υγειονομικούς και παρέχει συνδρομή στη μετατροπή πλοίων σε πλωτά νοσοκομεία τα οποία ενισχύει με πολυάριθμο νοσηλευτικό προσωπικό και άφθονα υγειονομικά εφόδια, ενώ εντατικοποιεί στο έπακρο τη λειτουργία και δραστηριότητα του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών και κινητοποιεί το Σώμα Εθελοντών Τραυματιοφορέων για την ταχύτερη και ασφαλέστερη διακομιδή σε όλους τους υγειονομικούς σχηματισμού του μετώπου και των μετόπισθεν.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, που ξεκίνησε με την προβολή μικρού μήκους ταινίας με την ιστορία του ΕΕΣ, από το 1877 που ιδρύθηκε μέχρι τις μέρες μας, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του τμήματος Λάρισας, Χρήστος Σάρρος, ενώ στο ρόλο του Ερυθρού Σταυρού κατά το έπος του ΄40 αναφέρθηκε ο γιατρός Χρυσόστομος Παπακρίβος.

Ακολούθησε η χορωδία του τμήματος, ενώ βραβεύτηκε η κ. Β. Ξανθοπούλου, η οποία ενίσχυσε οικονομικά το ιατρείο του ΕΕΣ στον καταυλισμό προσφύγων της περιοχής μας, καταδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι η ανιδιοτελής προσφορά ξεχωριστών ανθρώπων, των εθελοντών του…

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Αναγνωστόπουλος και Θανάσης Παιδής, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Γιάννης Μακρυγιάννης, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Βασίλης Πινακάς, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών της πόλης και πλήθος Λαρισαίων.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass