Η παραγωγική ανασυγκρότηση, η μείωση της ανεργίας και η διασφάλιση των θεμελιωδέστερων δημόσιων-κοινωνικών αγαθών… στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2016 14:17

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

Η παραγωγική ανασυγκρότηση, η μείωση της ανεργίας και η αναβάθμιση της λειτουργίας του κράτους στο πλαίσιο διασφάλισης των θεμελιωδέστερων δημόσιων-κοινωνικών αγαθών βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής και αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπερθεμάτιζε για την επαναφορά του ιδιωνύμου και τα νέα πογκρόμ εις βάρος των Αριστερών, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, επέτυχε τη σύσταση καταπιστευτικού λογαριασμού, μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και των δικαιούχων Ο.Τ.Α του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα». Ο πρόεδρος του Ταμείου υπογράφει σήμερα σύμβαση με τους εκπροσώπους των 24 από τους 51 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού, μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων εκπονούμενων στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε την έναρξη των προγραμμάτων προώθησης αγροτικών προϊόντων. Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης γεωργικών προϊόντων στις αγορές της Ε.Ε. και τρίτων χωρών ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγκρίθηκαν για τη χώρα μας 8 προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 17.437.721 €, με κοινοτική συμμετοχή 16.384.710 € και διάρκεια υλοποίησης από 1 έως 3 έτη. Σημειώνεται ότι τα εγκριθέντα προγράμματα αφορούν ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης γεωργικών προϊόντων, όπως αιγο-πρόβειο κρέας, επιτραπέζιες ελιές, κονσερβοποιημένα φρούτα, κηπευτικά, καθώς και καλάθι προϊόντων σε περιφερειακό επίπεδο.
Τέλος δε, για να μην αφήσουμε αναπάντητες τις οιμωγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις απολύσεις στα δημόσια νοσοκομεία αναφερόμαστε στην τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, διευκρινίζοντας τα εξής:
• Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνεται λόγος για απολύσεις καθώς πρόκειται για λήξεις συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.
• Οι συγκεκριμένες θέσεις θα καλύπτονται από γιατρούς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα προκύψει κανένα κενό στα νοσοκομεία και παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους νέους γιατρούς να εργαστούν και να περιοριστεί η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό.
• Όσον αφορά τους επικουρικούς γιατρούς των οποίων λήγουν αυτό το διάστημα οι συμβάσεις, τους δίνεται η ευκαιρία με την αυξημένη μοριοδότηση που έχουν λόγω της προϋπηρεσίας τους, να διεκδικήσουν μόνιμη θέση στο ΕΣΥ. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προκηρυχθεί η πρώτη δέσμη μόνιμων προσλήψεων για 760 γιατρούς και προωθείται άλλη μια- η οποία είναι στο στάδιο αναμονής έκδοσης ΠΥΣ- και αφορά 2.000 μόνιμους γιατρούς.
Είναι πολύ σημαντικό ότι με την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των επικουρικών και την αποκέντρωση στις ΥΠΕ επιταχύνθηκε κατά πολύ η διαδικασία (από 5-6 μήνες σε λίγες μέρες), ενώ παράλληλα, αυξήθηκε η θητεία από 1 χρόνο στα 2 χρόνια για την περιφέρεια όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα κενά και στα 3 χρόνια στα πιο «ευαίσθητα» τμήματα (ΜΕΘ, ΤΕΠ, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, ογκολογικά και ψυχιατρικά τμήματα, ΕΚΑΒ) των νοσοκομείων όλης της χώρας. Επιπλέον υπήρξε σημαντική ενίσχυση του σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2016 (86 εκ. ευρώ), αυξήθηκε ο αριθμός των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας και αντιμετωπίστηκαν οι πιο επείγουσες ανάγκες του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στα επαρχιακά νοσοκομεία.
Στην προπαγάνδα και τον αντιπολιτευτικό παροξυσμό, απαντούμε με δεδομένα, υψώνοντας τη φωνή της αλήθειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι 22 μήνες μακριά από την εξουσία, αρκούν για να εκδηλωθεί το … στερητικό σύνδρομο (τόσον καιρό παραμένουν μακριά από την «καρέκλα»). Επικροτούμε, εν κατακλείδι, το τάλαντο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιστημονική φαντασία και της συμπαραστεκόμαστε στην μακρά πορεία απεξάρτησης από την εξουσιο-λαγνεία και τον καθεστωτισμό!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass