ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Μοιάζουν οι καιροί μας με τους καιρούς των αρχαίων διωγμών!»

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2016 9:45

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)/ του Γιάννη Μουκίδη
Με θρησκευτική λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια, επισημότητα, με μεγάλη συμμετοχή πιστών αλλά και με ηχηρά μηνύματα προς κάθε αποδέκτη γιορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, στον φερώνυμο Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ελασσόνας.


«Η Εκκλησία εξακολουθεί να διώκεται. Ζει ένα καινούργιο δράμα και υπάρχουν σύγχρονοι εχθροί που μισούν θανάσιμα την Εκκλησία. Υπάρχει νέα θρησκεία: η θρησκεία της αθεΐας!», «κατέθεσε» χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα άλλα, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις – Ιερές Ακολουθίες ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ιερό ναό και κορυφώθηκαν προχθές Τετάρτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, όπου τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων ενώ συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Βησσαρίων Καραλάσκος(προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού), π. Ισαάκ Τσαπόγλου(ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης), π. Χριστοφόρος Παπανικολάου(της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου) και οι ιερείς των ενοριών της πόλης π. Δημήτριος, π. Χρήστος, π. Γεώργιος, π. Ευάγγελος, με τον διάκονο π. Παϊσιο.
Εκατοντάδες πιστοί από την πόλη της Ελασσόνας και τα γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, αλλά και αρκετοί επισκέπτες, προσήλθαν με κατάνυξη για να προσκυνήσουν με ευλάβεια την ανθοστόλιστη Εικόνα του Αγίου και παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον ασφυκτικά γεμάτο ιερό ναό.
Στο Θείο Κήρυγμα ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο, «τον λαμπρό νέο που αγάπησε τον Θεό, τον αγωνιστή, τον υπέρμαχο της πίστης και της Εκκλησίας, τον γενναίο στρατιωτικό και μάρτυρα, τον φαεινό λύχνο που διδάσκει, τον λαοφιλή Άγιο, που πρέπει να τον μιμηθούμε».
Και συνέχισε, με νόημα: «Είναι ο δικός μας Άγιος. Το μαρτύριο και ο θάνατος του για την πίστη αποτελεί υπέρτατη πράξη αληθινής αγάπης προς τον Κύριο. Τότε που η ειδωλολατρία, η νέα πίστη είχε αρχίσει να διεισδύει στην διοίκηση, στον στρατό του κράτους. Ο όχλος αρκούνταν να φωνάζει συνθήματα «για άρτον και θεάματα» αλαλάζοντας στις αρένες. Το κατάντημα του λαού όταν διαφθαρεί, όταν η ασυδοσία ονομάζεται πρόοδος και όταν η ασέβεια ονομάζεται πολιτισμός. Ο γενναίος στρατιώτης που σφραγίζει την ομολογία του με το αίμα. Και ήρθε η επιβεβαίωση: «εάν καταδίωξαν εμένα θα καταδιώξουν και εσάς». Τρανή απόδειξη της γνησιότητας της Εκκλησίας. Το σημερινό κείμενο του Ευαγγελίου μας μιλάει. Ο Ιησούς Χριστός δεν υπόσχεται τίποτα το εγκόσμιο. Ο Ιησούς Χρηστός δεν κάνει οπαδούς. Οπαδούς κάνουν οι πρόεδροι των κομμάτων και των ποδοσφαιρικών ομάδων! Η Εκκλησία μας εξακολουθεί να διώκεται. Ζει ένα καινούργιο δράμα και υπάρχουν σύγχρονοι εχθροί που μισούν θανάσιμα την Εκκλησία, που υποστηρίζουν πως πρέπει να λείψει η Εκκλησία και ο Χριστός. Ανελέητος ο διωγμός κατά της Εκκλησίας. Υπάρχει νέα θρησκεία: η θρησκεία της αθεΐας. Ομοιάζουν οι καιροί μας με τους καιρούς των αρχαίων διωγμών. Σήμερα πολεμούν την Εκκλησία και βιώνουμε μια δυσάρεστη κατάσταση. Εμείς μένουμε σταθεροί. Δεν θα χαθεί η Εκκλησία που είναι πολιτεία και βασιλεία του Θεού. Οι Χριστιανοί θα δοκιμαστούν και θα κερδίσουν και αυτή την μάχη, έχοντας το αγωνιστικό φρόνημα και την γενναιότητα του Αγίου Δημητρίου».     
Στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων χειροθέτησε Αναγνώστη τον εκπαιδευτικό – φιλόλογο κ. Σωτήριο Μπούτλα για το αδιάπτωτο ενδιαφέρον, τον ζήλο και την προσφορά του ως ιεροψάλτης της εκκλησίας, ευχόμενος υγεία και ευλογημένη διακονία μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου.
Λίγο πριν τις 11 το πρωί, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου(την υποβάσταζαν και την πλαισίωναν χορευτές και χορεύτριες της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας με παραδοσιακές ενδυμασίες), γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας(με τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ).
Στις εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ελασσόνας παραβρέθηκαν: ο βουλευτής κ. Γεώργ. Κατσιαντώνης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθαν. Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου κ. Αντών. Μπίσμπας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διον. Μπαλούκας, Νικ. Γκουτζουρέλας, Αναστ. Γκατζιούρας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Φώτ. Καραγκόγκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Ανέστ. Σερετίδης, Γεώργ. Γιαννούλας, Νικ. Γάτσας, ο πρ. βουλευτής κ. Ι. Παπαδημόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, ο πρ. αντινομάρχης Λάρισας κ. Δημ. Τσιουρής, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας κ. Δημ. Δριστέλας, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, καθώς και πολύς κόσμος από όλη την περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass