ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Η Λάρισα ντύνεται σε χρώμα κόκκινο…

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2015 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:53

Η Λάρισα βρίσκεται σε ρυθμό ετοιμασιών για να γιορτάσει τον Άγιο Βαλεντίνο, αύριο, επενδύοντας την εικόνα της με φόντο κόκκινο!

Βιτρίνες της εμπορικής αγοράς της στολίζονται ανάλογα, τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής ετοιμάζουν γλυκές σοκολατένιες απολαύσεις, φυσικά σε σχήμα καρδιάς, διάφορα είδη αξεσουάρ σε αποχρώσεις του χρώματος της αγάπης μπαίνουν σε περίοπτη θέση και βέβαια ήδη έχουν δημιουργηθεί οι περίτεχνες συνθέσεις με κόκκινα τριαντάφυλλα, στα ανθοπωλεία.

Μπορεί κανείς να μην γνωρίζει τίποτα γι’ αυτόν τον καθολικό Άγιο, αλλά  δεν έχει καμία σημασία, πάρα μόνο το γεγονός ότι είναι γιορτή του έρωτα και της αγάπης και την υιοθετούν ως τέτοια, καθώς αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να δώσει ο καθένας μια ευχάριστη και διαφορετική νότα στη ζωή του.

Κάποιοι περιμένουν την αυριανή μέρα, ως μια κατάλληλη στιγμή για να αποκαλύψουν τον έρωτά τους, άλλοι ως αφορμή να ξεφύγουν για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας με το ταίρι τους και να αναζωπυρώσουν τον έρωτά τους, άλλοι πάλι γιατί απλά ως μέρα αγάπης, τους συνεπαίρνει το κλίμα και αφήνονται να το απολαύσουν.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που την κοροϊδεύουν, αλλά αλλάζουν γνώμη όταν το ταίρι τους (συνήθως η γυναίκα) ζητά έστω και για μια μέρα απόδειξη του έρωτά τους και …γυρίζει την πλάτη γκρινιάζοντας γιατί δεν πήρε δώρο. Πριν γίνει λοιπόν ο Άγιος Βαλεντίνος αιτία παρεξηγήσεων και καβγάδων, υποκύπτουν…

Είθισται λοιπόν, η ενθύμηση μιας σχέσης έρωτα, να εκφράζεται μέσα από την ανταλλαγή δώρων. Ανταλλάσσονται κοσμήματα, λουλούδια, σοκολατάκια, τούρτες στολισμένες, μπλουζάκια με ανάλογο θέμα, κάρτες με κείμενα που ξεπερνούν σε τρυφερότητα, υπονοούμενα ή χιούμορ κάθε φαντασία, ερωτικά και βαθυστόχαστα ποιηματάκια για το δυνατό αίσθημα της αγάπης, εσώρουχα, κοσμήματα, χαριτωμένα λούτρινα αρκουδάκια, μπαλόνια, καρδούλες ενώ οι απλοχέρηδες προγραμματίζουν ακόμη και δείπνο για δύο ή και μια εξόρμηση εκτός πόλης (βολεύει που η γιορτινή μέρα είναι Σάββατο).

Ακόμη κι αν η κρίση έχει αφήσει άδειο το πορτοφόλι, η μέρα είναι μια καλή αφορμή να βρει ο καθένας το δικό του τρόπο να εκφράσει τα αισθήματά του, διότι ακόμη και η μεγαλύτερη αγάπη, αν δεν τη φροντίσεις, μαραίνεται και πεθαίνει.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass