Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λαρισαίος με τη Λαμποργκίνι…

* Υπάρχουν αρκετοί που, ακόμη και στην εποχή των μνημονίων, αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2016 10:53

Πρόσφατα γίναμε θεατές μιας απίστευτης κόντρας που σημειώθηκε μεταξύ του καλύτερου μαχητικού αεροσκάφους που διαθέτει η χώρα μας, του F-16, του μονοθέσιου αυτοκινήτου "Θηρεύς" που κατασκεύασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ενός supercar και συγκεκριμένα μιας εκπληκτικής μπλε Lamborghini Gallardo, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Η κόντρα έγινε ώστε οι φοιτητές να πάρουν τα χρονομετρημένα αποτελέσματα και να βγάλουν συμπεράσματα για την εξέλιξη του κινητήρα του μονοθέσιου αυτοκινήτου, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα, γυρίστηκε και ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί σύντομα.

Κατά καιρούς οι Λαρισαίοι θαυμάζουν τη «Λαμποργκίνι» που κυκλοφορεί στην πόλη, καθώς πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό αυτοκίνητο, που δεν περνά απαρατήρητο.

Στη Λάρισα κυκλοφορούν δύο υπεραυτοκίνητα της θρυλικής ιταλικής εταιρίας (σ.σ.: σήμερα ανήκει στον όμιλο της «Φολκς Βάγκεν»): η μπλε Λαμποργκίνι που πήρε μέρος στον αγώνα της 110 ΠΜ, η οποία ανήκει στον Ανδρέα Κονδυλόπουλο και μια ακόμη λευκού χρώματος, ιδιοκτήτης της οποίας είναι Λαρισαίος βιομήχανος που δραστηριοποιείται στη μελέτη και ανάπτυξη υπερσύγχρονων ρομποτικών συστημάτων για αμυντικές, βιομηχανικές και περιβαλλοντικές εφαρμογές.

Ο Ανδρέας Κονδυλόπουλος διατηρεί την ομώνυμη επιχείρηση πώλησης αυτοκινήτων στο 1ο χλμ Λάρισας -Αθήνας (απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας), πουλώντας αυτοκίνητα που κοστίζουν από 2.000 ευρώ μέχρι πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες, όπως η προαναφερόμενη Λαμποργκίνι, την οποία έχει για προσωπική του χρήση, αλλά, όπως αναφέρει, «αν υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον, είναι ανοικτός».

Τα τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει δυναμικά στον χώρο των πολυτελών αυτοκινήτων ανά την επικράτεια, με πάνω από 200 ετοιμοπαράδοτα πολυτελή ΙΧ, καθώς εκτός από τη Λαμποργκίνι στην εταιρία του μπορεί κανείς να βρει αυτοκίνητα, όπως Ferrari, Bentley, Mercedes, BMW X5 και Χ6. Η εταιρία τα προμηθεύεται από δημοπρασίες και τα παρέχει στους πελάτες της, με 2 χρόνια εγγύηση ότι αυτά είναι ατρακάριστα και σε καλή κατάσταση. Να σημειωθεί ότι η εταιρία του κ. Κονδυλόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια επέκτεινε τις δραστηριότητές της και στον χώρο της θάλασσας, με εμπόριο σκαφών αναψυχής καθώς και με ναυλώσεις σκαφών.

Η ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ

Η Λαμποργκίνι που έλαβε μέρος στον αγώνα ταχύτητας της αεροπορίας είναι 5.200 κυβικών, η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 310 χλμ\ώρα, ενώ η επίσημη τιμή της αντιπροσωπείας είναι 360.000 ευρώ. Κόστος όμως που αυξάνεται σημαντικά, αν συνυπολογίσεις το τεκμήριο και την εφορία. Στην περίπτωση όμως του κ. Κονδυλόπουλου, η τιμή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι περίπου στα 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Λαρισαίο έμπορο «πέρυσι η επίσημη αντιπροσωπεία πούλησε μόλις μία Λαμποργκίνι, ενώ φέτος δεν έχει πουλήσει καμία. Αντιθέτως η επισκεψιμότητα των πελατών στην εταιρία του, είναι ικανοποιητική και το αγοραστικό ενδιαφέρον -ακόμη και για πολυτελή αυτοκίνητα- πολύ έντονο, παρά τις εποχές του …μνημονίου που διανύουμε, αφού πάντα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάθος με τέτοια αυτοκίνητα. (Την ημέρα που μιλήσαμε με τον κ. Κονδυλόπουλο, πούλησε δύο αυτοκίνητα (BMW) σε Κρήτη και Λάρισα).

«Όσο και αν ακούγεται περίεργο, στη σημερινή Ελλάδα δεν έχουν φτωχύνει όλοι, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν μια τέτοια αγορά ως επένδυση, μη θέλοντας προφανώς να αφήσουν στις τράπεζες, τα χρήματά τους. Μάλιστα οι περισσότεροι αγοράζουν τοις μετρητοίς. Και επειδή υπάρχει σημαντική οικονομική διαφορά μεταξύ καινούριου και ελαφρώς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, τέτοιες κινήσεις είναι κερδοφόρες. Συνήθως οι πωλήσεις σε μηνιαία βάση από την εταιρία μου σε όλη τη χώρα κυμαίνονται σε 25-30 αυτοκίνητα».

Ο Ανδρέας Κονδυλόπουλος δηλώνει παθιασμένος με τα γρήγορα και πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ μεταχειρίζεται με μεγάλη αγάπη τη Λαμποργκίνι. «Οι δρόμοι της Λάρισας δεν προσφέρονται για τέτοια αυτοκίνητα. Συνήθως τη χρησιμοποιώ σε ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο (εθνική οδό) και υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Η αίσθηση πάντως που σου δίνει όταν την οδηγείς είναι εντυπωσιακή. Αρκεί μια δοκιμή για να πειστεί ο καθένας…».

Να λοιπόν που η Λάρισα και τα περίχωρά της, εκτός από τις πολλές πισίνες που διαθέτει (αγαπημένο θέμα των αθηναικών ΜΜΕ, όταν θέλουν να επικρίνουν τους …μεγαλοτσιφλικάδες αγρότες), την έντονη νυχτερινή ζωή, πρωταγωνιστεί και στα πολυτελή αυτοκίνητα.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass