ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα Φάρσαλα τίμησαν την επέτειο του 1940

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2016 7:38

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")/ Του Αχ. Μπακαλέξη

Με εθνική έξαρση και λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ανήμερα της εορτής, στην πόλη και στην επαρχία Φαρσάλων.

Την παραμονή της εορτής είχαν προηγηθεί οι εκδηλώσεις στα σχολεία και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων από τους μαθητές, οδηγούς και προσκόπους, ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο η Μουσική Σχολή του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων παρουσίασε το Μουσικό Αφιέρωμα "Το Έπος του '40".

Ανήμερα της εορτής και υπό συνεχή βροχή στις 8 π.μ. έγινε έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου με τιμητικό απόσπασμα της 61 Μ.Ε. και στις 10.30 π.μ. έγινε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Στις 11.15 π.μ. εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Φαρσάλων κ. Γιαννούλα Γκρίνια, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και ανάτασης. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και πάντα όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν θα αντιστέκεται. Η γενιά η σημερινή και οι κατοπινές πρέπει να αντλούν πρότυπα από την ηρωική γενιά του 1940, ώστε η χώρα μας να αντεπεξέλθει σε μια δύσκολη περίοδο και ο λαός να οδηγηθεί σε κοινωνική πρόοδο και εθνική ακεραιότητα". Κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς της πόλης και στη συνέχεια, παρά τη βροχή, έγινε η παρέλαση στην οδό Λαρίσης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων, των μαθητών όλων των σχολείων, των οδηγών, των προσκόπων και του Συλλόγου των Σαρακατσαναίων της πόλης.

Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 έκλεισαν στις 6 μ.μ. με την υποστολή της Σημαίας, με τη φροντίδα τιμητικού αποσπάσματος της 61 Μ.Ε. στην πλατεία Δημαρχείου. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος (εκπρόσωπος του μητροπολίτη κ. Τιμόθεου), ο αρχιερατικός επίτροπος π. Κων/νος Καλλιώρας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Βάιος Νικολάου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/νος Τύμπας, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Μπαμπανίκας, κ. Στ. Πουλαράκης, κ. Νίκος Τριανταφύλλου, κ. Σπύρος Τσιάμπας, η πρόεδρος της Δ.Κ. Φαρσάλων κ. Βάια Πούλου, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χρ. Καπετάνος και κ. Μαρία Ίφου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου, ο διοικητής της 657 ΠΑΠ κ. Παύλος Μάντζιος, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Δημ. Σακκάς, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Θεοδ. Σταφύλης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Αναστ. Δραχμάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Πιτσάβας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γρηγ. Γούσιας, ο αντιπόρεδρος του Συλλόγου Νέων Αγροτών κ. Νίκος Παυλονάσιος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων, αθλητικών σωματείων, συλλόγων και φορέων, απόστρατοι αξιωματικοί, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass