ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ

Τιμήθηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» σε Τύρναβο, Αμπελώνα

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2016 9:47

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)/ Του Κώστα Τσόλα, φωτ.: Κ. Γκουλέτσα

Με τη βοήθεια και του καλού καιρού πλήθος κόσμου συμμετείχε και φέτος, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Τύρναβο.

Πλούσιες και οι εκδηλώσεις στην πόλη του Αμπελώνα, αλλά και στα χωριά του Δήμου Τυρνάβου.

Πέρα από τις μαθητικές καταθέσεις στεφάνων και τις γιορτές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την παραμονή, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές Παρασκευή ανήμερα της γιορτής.

Στις 7:30 το πρωί χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών των τεσσάρων ενοριών του Τυρνάβου.

Στις 8 το πρωί έγινε έπαρση σημαίας στην κεντρική πλατεία.

Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαφειρίου. Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, στην κεντρική πλατεία για τους πεσόντες νεκρούς και κατάθεση στεφάνων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Γιάννης Tούσιας εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Τυρνάβου Τυρνάβου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση της φιλαρμονικής του δήμου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή, τμημάτων των σχολείων και στρατιωτικού αγήματος.

Τέλος ακολούθησε δεξίωση στο δημαρχείο Τυρνάβου από τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις εκδηλώσεις στον Τύρναβο παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, ο διοικητής της Ελληνικής Μονάδας Υποστήριξης ΔΕΜΥ που εδρεύει στον Τύρναβο συνταγματάρχης Πεζικού Χρήστος Ακριβούλης, ο προσωρινός διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός, η πρόεδρος του ΟΚΠΔΤ κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, ο πρόεδρος των Διαδημοτικών Σφαγείων κ. Ανδρέας Ντάμτσιος, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, οι πρώην δήμαρχοι κ. Δημήτριος Κουγιώνης, Σταύρος Δόβας και Νίκος Μαλάκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανάλογες ήταν οι εκδηλώσεις και στην πόλη του Αμπελώνα.

Προχθές Παρασκευή 28η Οκτωβρίου στις 7:30 θα χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης του Αμπελώνα.

Στις 8 το πρωί έγινε η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στις 10:15 τελέστηκε δοξολογία, στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου πρωτ. Νεκτάριου Φωκίδη, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και καταθέσεις στεφάνων. Την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έκανε η κ. Στυλιανή Ζιάγκα εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα.

Στις 11 το πρωί ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των δημοτικών σχολείων, του γυμνασίου και του λυκείου και αμέσως δεξίωση στο πρώην δημαρχείο Αμπελώνα.

Στις εκδηλώσεις τον Δήμο Τυρνάβου εκπροσώπησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, ενώ παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Κουτσοδήμος και Κώστας Χρυσοβέργης, η πρόεδρος της Δ.Ε. Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass