ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Το 59ο JOTA (Jamboree on the air)

Δημοσίευση: 02 Νοε 2016 13:01

Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος το 59ο JOTA (Jamboree on the air) Τζάμπορι των Αιθέρων με τη συμμετοχή προσκόπων και ραδιοερασιτεχνών στο Κατασκηνωτικό – Εκπαιδευτικό κέντρο Προσκόπων «Ελευθερία» στην Καλλιπεύκη.

Εντυπωσιασμένοι οι πρόσκοποι της 1ης Ομάδας Αεροπροσκόπων Λάρισας από τη διήμερη εκδρομή στο βουνό και τις ασύρματες επαφές με ολόκληρο τον κόσμο και μας διηγούνται τις εντυπώσεις τους!

Τo jota-joti είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνία του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών, ή με τη χρήση του ιντερνέτ.

Φέτος συμπληρώθηκαν 59 χρόνια από την έναρξη του θεσμού και για τον λόγο αυτό η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη δράση αυτή σε όλη την επικράτειά της στη Λάρισα ,τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και φυσικά στην Καλλιπεύκη Ολύμπου και συγκεκριμένα στο Προσκοπικό Κατασκηνωτικό- Εκπαιδευτικό Κέντρο -Ελευθερία».

Συγκεκριμένα από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αρχηγός του Κέντρου Κωνσταντίνος Λαμπρούλης, οι πρόσκοποι της 1ης Ομάδας Αεροπροσκόπων Λάρισας αλλά και οι φίλοι Ραδιοερασιτέχνες με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Παναγιώτη Κορδά που τυγχάνει να είναι και ραδιοερασιτέχνης (SV4FGJ), ξεκίνησαν με χαρά το στήσιμο των κεραιών και των μηχανημάτων στον χώρο του κέντρου.

Μαζί φέτος και ο παλαιός αρχηγός Προσκόπων Λάρισας ο Δαυίδ Μωυσής (SV2DXZ) που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη όπου είναι και η έδρα του ακριβώς για να συμμετάσχει στη δράση.

Μετά από δύο ώρες περίπου όλα ήταν έτοιμα και πρώτος ο Ντάβιντ πήρε το μικρόφωνο και φωνάζοντας το χαρακτηριστικό call sigh για τον σταθμό

του Jamboree sv2dxz/jamboree πραγματοποίησε την πρώτη μας επαφή με προσκόπους από την Ελβετία.

Τα συναισθήματα ανάμικτα! Οι επαφές διαδέχονταν η μία την άλλη.

Αργότερα και δίπλα στον χώρο των εστιατορίων ξεκίνησαν τα μαθήματα Ραδιοερασιτεχνισμού που σκοπό είχαν να εντρυφήσουν τα παιδιά

περισσότερο στα άδυτα των τεχνικών χαρακτηριστικών των μηχανημάτων αλλά και στη συμπεριφορά των ραδιοηλεκτρικών κυμάτων στα ανώτερα

στρώματα της ατμόσφαιρας και να ακούσουν επίσης το πώς γίνεται η επικοινωνία στα βραχέα κύματα.

Το πανηγύρι κράτησε έως αργά τα μεσάνυχτα μιλώντας με Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Σερβία, Ρωσία, Κύπρο, Ουγγαρία, Ολλανδία και ξεκίνησε πάλι την επόμενη ημέρα νωρίς το πρωί μιλώντας και πάλι με προσκόπους αυτή η φορά όμως από την Ελλάδα.

Βεβαίως δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τη θαλπωρή που νιώσαμε όλοι οι πρόσκοποι καθώς καθόμασταν γύρω από το τζάκι του κέντρου ενώ η θερμοκρασία έξω ήταν στους 5 βαθμούς και τα πάντα καλύπτονταν από την ομίχλη! «Γύρω από τη φωτιά μακριά απ' την πόλη και επάνω στα βουνά τραγουδάμε με χαρά» όπως λέει και το προσκοπικό τραγούδι, οι Πρόσκοποι με επικεφαλής τον αρχηγό τους Δημήτρη Λαμπρούλη άρχισαν να τραγουδάνε και να αφηγούνται με χαρά ιστορίες από την καλοκαιρινή μεγάλη δράση τους.

Η δράση έληξε αργά το απόγευμα της Κυριακής και τα παιδιά έδωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο jota κρατώντας μέσα τους τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση που τους έδωσε η επικοινωνία τους με παλιούς γνώριμους αδερφούς Προσκόπους αλλά και με νέους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass