ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Βυθιζόμενες μπάρες στο κέντρο της Αγιάς

Δημοσίευση: 04 Νοε 2016 11:33

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») / Του Νίκου Γουργιώτη

Είδε κι απόειδε, με τη μόνιμη – παράνομη – διέλευση οχημάτων μέσα από τον πεζόδρομο της κεντρικής εμπορικής αγοράς της Αγιάς, η τοπική Δημοτική Αρχή, και αποφάσισε τη λειτουργία βυθιζόμενων μπαρών, ώστε να βάλει τέλος στην κατά βούληση του καθενός είσοδο και έξοδο, που τις περισσότερες των περιπτώσεων συνοδεύεται κι από ολιγόλεπτο ως και… πολύωρο παρκάρισμα.

Οι εν λόγω μπάρες, βέβαια, έχουν τοποθετηθεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, αλλά δεν είχαν μέχρι τώρα τεθεί σε λειτουργία. Πριν λίγο καιρό δε, τοποθετήθηκαν και σιδερένια κολονάκια, μήπως και περιοριστούν τα αυτοκίνητα, αλλά όχι απλά δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αντιθέτως μάλιστα τα μισά από αυτά ξηλώθηκαν από… απρόσεχτους οδηγούς!

Έτσι, λοιπόν, προφανώς απηυδισμένη η Δημοτική Αρχή, εξέδωσε μέσω της Τεχνικής της Υπηρεσίας την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ανακύπτουν καθημερινά στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης της Αγιάς και ιδιαίτερα στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, όπου σημειώνεται καθημερινά αυξημένη κίνηση οχημάτων και καταγράφεται σωρεία παραβιάσεων του Κανονισμού Λειτουργίας Πεζόδρομων που έχει ψηφιστεί με την υπ’ αριθ. 101/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αγιάς, με γνώμονα τη διασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών και την απρόσκοπτη λειτουργία της οδού της 25ης Μαρτίου ως πεζόδρομου, έχει προβεί στην εγκατάσταση συστήματος βυθιζόμενων μπαρών στις δύο εισόδους του κεντρικού πεζόδρομου και πιο συγκεκριμένα:

α) στη συμβολή του πεζόδρομου της 25ης Μαρτίου με τις οδούς Λαρίσης και Αγιοκάμπου και

β) στη συμβολή του πεζόδρομου με την οδό Σοφοκλή Ευστρατιάδη.

Οι εν λόγω μπάρες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 156/2016 απόφαση του Δ.Σ. περί τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας Πεζόδρομων του Δήμου, θα ανυψώνονται, αποτρέποντας την παράνομη είσοδο οποιουδήποτε οχήματος στον κεντρικό πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, όλο το 24ωρο, πλην των ορισμένων χρονικών διαστημάτων που προβλέπονται για τις ανάγκες τροφοδοσίας των καταστημάτων που λειτουργούν στον πεζόδρομο:

* 7: 00 έως 9:00 και 15:00 έως 17:00 για τη χειμερινή περίοδο (1/10 έως 31/3),

* 7:00 έως 9:00 και 15:30 έως 17:30 για τη θερινή περίοδο (1/4 έως 30/9).

Οι βυθιζόμενες μπάρες θα τεθούν σε λειτουργία από την 7η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα. Παρακαλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του κεντρικού πεζόδρομου, καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που αναπτύσσονται κατά μήκος του πεζόδρομου της 25ης Μαρτίου να απευθύνονται στο Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγιάς (τηλ. επικοινωνίας: 2494350113-114) για την υποβολή αιτημάτων για τη χορήγηση αδειών διέλευσης, καθώς και για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση – πληροφορία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass