ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:

Υπέρβαση των διαφορών ο γάμος

Δημοσίευση: 07 Νοε 2016 11:50

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Ιεραποστολικός Σύλλογος Φαρσάλων "Παναγία η Ελεούσα" πραγματοποίησε πρόσφατα στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (Αθηνάς 74) εκδήλωση για τη νέα πνευματική χρονιά. Ομιλητής ήταν ο ηγούμενος της μονής του Αγίου Παντελεήμονος π. Αιμιλιανός

με θέμα "Γονείς και παιδιά: Θεολογική, πνευματική και ψυχολογική θεώρηση".

Ο π. Αιμιλιανός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι "οι χριστιανοί γονείς αναρωτιούνται σε τι έφταιξαν και τα παιδιά τους είναι ανυπάκουα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι χριστιανοί γονείς δεν είναι σωστοί στα καθήκοντά τους και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Η νεολαία μας σπάνια έρχεται στην εκκλησία. Όταν οι γονείς έχουν ανιδιοτελή αγάπη, τότε τα παιδιά είναι σωστά. Η αγάπη αυτή στηρίζεται στο μεγάλο μυστήριο του γάμου, που το ευλογεί ο Θεός. Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να έχουν ως σκοπό να γίνουν μέλη της Εκκλησίας και αργότερα να γίνουν μέλη της Βασιλείας των Ουρανών. Η οικογένεια η σωστή δεν είναι μια συμβατική και τυπική, γιατί στηρίζεται στο θέλημα του Θεού. Στην κατά Θεόν οικογένεια, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, γίνεται υπέρβαση των διαφορών. Κορωνίδα των αρετών στην οικογένεια είναι η αγάπη που δένει τα μέλη της χωρίς να τα καταπιέζει. Η αγάπη είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που τους φυσικούς δεσμούς της οικογένειας, τους κάνει πνευματικούς. Η αγάπη η πνευματική αγιάζει τα μέλη της οικογένειας. Τα παιδιά αποκτούν τη χάρη του Χριστού, αγιάζονται και μεγαλώνουν αποκτώντας αρετές. Σήμερα νοσεί η οικογένεια και αμφισβητείται. Οι γονείς πρέπει να προσέχουν να έχουν κοινή πορεία στη χριστιανική αγωγή των παιδιών τους. Οι χριστιανοί σύζυγοι μοιράζονται τον ζυγό και τα βάρη αρμονικά. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν, όχι με αγάπη εγωκεντρική, αλλά αληθινή, βάζοντας όρια με βάση τον χριστιανικό νόμο. Πρέπει οι γονείς να στηρίζουν τα παιδιά τους σ' όλα τα προβλήματά τους, να τα κατηχούν στα μυστικά της πίστης και να τους παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι της Ιεραποστολής Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass