ΓΙΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΧΡΟΝΩΝ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις στη ΔΕΥΑ Τυρνάβου

* Οι τρόποι διακανονισμού και αποπληρωμής

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2015 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:55

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Το μεγάλο πρόβλημα της αντιμετώπισης των ανεξόφλητων λογαριασμών ύψους 2.000.000 ευρώ και πλέον στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τυρνάβου (ΔΕΥΑΤ), οι οποίοι εκκρεμούν ακόμα και πάνω από μία δεκαετία, απασχόλησε τη διοίκηση της επιχείρησης υπό την προεδρία του προέδρου της και δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

Μετά από αναλυτική ενημέρωση από τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΤ κ. Στέργιο Τζιντζιόβα, ο οποίος ανέλυσε στα μέλη της διοίκησης το πρόβλημα και πού εστιάζεται αυτό ο πρόεδρος και δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης πρότεινε και οι προτάσεις έγιναν δεκτές:

- Για το επαγγελματικό τιμολόγιο, να πληρώνεται προκαταβολή σε ποσοστό 10% επί της οφειλής και να γίνεται διακανονισμός μέχρι είκοσι δόσεις στο υπόλοιπο ποσό οφειλής με μηνιαία δόση όχι μικρότερη από πενήντα ευρώ.

Για το οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή έως και επτακόσια ευρώ, να γίνεται διακανονισμός μέχρι εβδομήντα δόσεις στο ποσό οφειλής με μηνιαία δόση όχι μικρότερη από δέκα ευρώ.

Για το οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή μεγαλύτερη των επτακοσίων ευρώ, να σταλούν επιστολές στους υπόχρεους και να αντιμετωπίζονται ανάλογα με την περίπτωση από τον γενικό διευθυντή και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ. Γι’ αυτούς που δεν θα ανταποκριθούν να γίνεται διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου.

Επίσης, ο κ. Σαρχώσης επισήμανε ότι για τους υπόχρεους με οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή μέχρι και επτακόσια ευρώ, θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχουν.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων από τα μέλη η διοίκηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον διακανονισμό των οφειλών στα τιμολόγια του νερού ύδρευσης της ΔΕΥΑΤ ως εξής:

1. Για το επαγγελματικό τιμολόγιο, να πληρώνεται προκαταβολή σε ποσοστό 10% επί της οφειλής και να γίνεται διακανονισμός μέχρι είκοσι (20) δόσεις στο υπόλοιπο ποσό οφειλής με μηνιαία δόση όχι μικρότερη από πενήντα ευρώ (50,00 €),

2. Για το οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή έως και επτακόσια ευρώ (700,00 €), να γίνεται διακανονισμός μέχρι εβδομήντα (70) δόσεις στο ποσό οφειλής με μηνιαία δόση όχι μικρότερη από δέκα ευρώ (10,00 €),

3. Για το οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή μεγαλύτερη των επτακοσίων ευρώ (700,00 €), να σταλούν επιστολές στους υπόχρεους και να αντιμετωπίζονται ανάλογα με την περίπτωση από τον γενικό δ/ντη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ. Γι’ αυτούς που δεν θα ανταποκριθούν να γίνεται διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου,

4. Για τους υπόχρεους με οικιακό τιμολόγιο και με οφειλή μέχρι και επτακόσια ευρώ (700,00 €), θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass