Η ΔΕΥΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ

«Κατανοητή η ενόχληση, αναγκαίο το έργο»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2016 11:22

«Η ΔΕΥΑΛ ως δημοτική επιχείρηση που στηρίζεται στους πολίτες της Λάρισας, ζητάει συγγνώμη για οποιαδήποτε ενόχληση την οποία δεν θεωρούμε σε καμιά περίπτωση μικρή ή αμελητέα.

Το έργο θα συνεχισθεί και με την ολοκλήρωσή του θα έχει γίνει ένα ακόμη βήμα έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν υγιεινό και καθαρό νερό» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφές, με αφορμή έργα της Δημοτικής Επιχείρησης στην οδό Θεοφράστου.

Ο κ. Καφφές, απαντώντας σε επιστολή συμπολίτη που δημοσιεύθηκε στην «Ε», αναφέρει τα εξής: «Στο πλαίσιο του έργου «4/15 Αντικατάσταση χαλυβδοσωλήνων» προβλέπεται η αντικατάσταση 1.400 μ. αγωγού Φ500 από χάλυβα, με νέας τεχνολογίας αγωγό από ελατό χυτοσίδηρο. Η αντικατάσταση του χαλυβδοσωλήνα θα γίνει στην οδό Θεοφράστου από την οδό Καρέζη έως την οδό Κηφισού.

Η τοποθέτηση του νέου αγωγού είναι χρονοβόρα και επίπονη εργασία και λόγω της διαμέτρου του αλλά και λόγω της ύπαρξης πολλών εμποδίων. Η αντικατάσταση του αγωγού με υλικό νεότερης τεχνολογίας γίνεται για λόγους υγιεινής και περιβάλλοντος. Αυτή τη στιγμή αντικαθίστανται δίκτυα ή προβλέπεται να αντικατασταθούν σε όλες σχεδόν τις συνοικίες της Λάρισας.

Ο προγραμματισμός του έργου, όπως και για κάθε έργο ήταν να γίνει η αποκατάσταση στην προτέρα μορφή του δρόμου μετά την ολοκλήρωση του τμήματος αυτού.

Κατά την εκσκαφή για την τοποθέτηση του αγωγού στο ύψος της οδού Αγορογιάννη διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατή η διέλευση λόγω σύγκλισης του αγωγού φυσικού αερίου. Στο σημείο αυτό εκτός του παλιού χαλύβδινου αγωγού ύδρευσης διέρχονται αγωγός ακαθάρτων, αγωγός ομβρίων, αγωγός ύδρευσης και ο αγωγός φυσικού αερίου.

Σε συνεργασία με την εταιρία φυσικού αερίου αποφασίστηκε η μετατόπιση του αγωγού έτσι ώστε να γίνει δυνατή η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης. Περιμένοντας να γίνει αυτή η εργασία από εργολάβο του φυσικού αερίου η ΔΕΥΑΛ αποφάσισε να γίνουν οι δοκιμές του αγωγού στο ήδη κατασκευασμένο τμήμα έτσι ώστε να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην υπάρχουσα τομή. Έτσι έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές στεγανότητας και καθαρισμού του αγωγού και προγραμματίστηκε η ασφαλτόστρωση αυτού του τμήματος για την 9-11-2016.

Πέραν αυτών η ΔΕΥΑΛ ως δημοτική επιχείρηση που στηρίζεται στους πολίτες της Λάρισας, ζητάει συγγνώμη για οποιαδήποτε ενόχληση την οποία δεν θεωρούμε σε καμιά περίπτωση μικρή ή αμελητέα. Το έργο θα συνεχισθεί και με την ολοκλήρωσή του θα έχει γίνει ένα ακόμη βήμα έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν υγιεινό και καθαρό νερό» καταλήγει ο κ. Καφφές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass