ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Παράνομη χωματερή δίπλα στο «Μικρό Πράσινο Σημείο»

Δημοσίευση: 10 Νοε 2016 11:44

 ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Δεν φτάνει που οι περισσότεροί από εμάς «πάσχουμε» από παντελή έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αποδεικνύουν περίτρανα πως κάποιοι ταυτόχρονα είναι τόσο άμυαλοι που σε κάνει να μένεις με το στόμα ανοιχτό.


Μια τέτοια περίπτωση είναι η παράνομη χωματερή που έχει στηθεί μόλις δύο χιλιόμετρα από το «Μικρό Πράσινο Σημείο», που η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς δημιούργησε τον περασμένο Ιούλιο στην είσοδο του Αγιοκάμπου, όπου έξι κοντέινερς δέχονται ογκώδη έπιπλα, μπάζα – αδρανή υλικά, κλαδιά – ξύλα, γκαζόν – χόρτα, ηλεκτρικές συσκευές και μέταλλα, ενώ υπάρχει και κάδος ανακύκλωσης γυαλιού, αλλά και μία σκάφη οικιακής κομποστοποίησης.
Σε σχετικό μας άρθρο με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του «Πράσινου Σημείου» αναφέραμε τότε «Πρόκειται για μια ιδέα πολλαπλά συμφέρουσα, τόσο οικολογικά όσο και οικονομικά, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την οργανωμένη ανακύκλωση, με τη δημοτική αρχή να φιλοδοξεί πως το εγχείρημα θα πετύχει και το σχέδιο θα αποκτήσει διαχρονικότητα. Αυτό προϋποθέτει, φυσικά, την ευαισθητοποίηση των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει, πια, να φύγουν οριστικά από την επικρατούσα λαθεμένη νοοτροπία ότι κόβουμε το γκαζόν του εξοχικού μας και ρίχνουμε τα χορτάρια μέσα ή δίπλα στους δημοτικούς κάδους, ότι κλαδεύουμε τα δέντρα του κήπου και τα ξεφορτωνόμαστε κι αυτά στους κάδους, ότι καθαρίζουμε το σπίτι από παλιά, άχρηστα, μεγάλα αντικείμενα και γεμίζουμε τους κάδους και τους πέριξ αυτών χώρους με κρεβάτια, στρώματα, τηλεοράσεις και με οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, ότι κάνουμε επισκευές στην κατοικία μας και τα μπάζα με ευκολία τα οδηγούμε κι αυτά στους κάδους ή, στην ακόμα χειρότερη περίπτωση, σε ρέματα και δάση».
Η πολυπόθητη, λοιπόν, ευαισθητοποίηση, μάλλον δεν βρίσκεται σε κάποιους. Αποτέλεσμα; Αυτό που οι φωτογραφίες «περιγράφουν». Μια «πλούσια» χωματερή (στον δρόμο Αγιοκάμπου – Σκήτης) δίπλα ουσιαστικά στον χώρο, όπου ο Δήμος οργάνωσε έτσι, ώστε να αποφύγει αυτό ακριβώς. Το πέταγμα των κάθε είδους σκουπιδιών ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον. Κρίμα…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass