Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ ΝΙΚ. ΜΗΛΗΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ορόσημο οι επερχόμενες εκλογές στο ΤΕΕ»

*Παρουσίασε τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών-ΔΗΣΥΜ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2016 19:53

«Ήρθε η ώρα η χώρα να οδηγηθεί σε νέα πορεία, ήρθε η ώρα το ΤΕΕ να μπει σε νέα τροχιά, και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για το αύριο, τη μάχη της προοπτικής για τους μηχανικούς» 

τόνισε ο Νικ. Μήλης, αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, μιλώντας χθες στη Λάρισα σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών-ΔΗΣΥΜ, ενόψει των εκλογών στον φορέα των μηχανικών. 

«Οι επερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ αποτελούν ορόσημο τόσο για το Επιμελητήριο και το ρόλο που έχει απωλέσει ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, όσο και για τη ΔΗΣΥΜ» επισήμανε ο Ν. Μήλης υπογραμμίζοντας: «Θέτουμε ως προτεραιότητα την πραγματική αλλαγή στο ΤΕΕ στην κατεύθυνση της ποιοτικής βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, της αξιοκρατικής λειτουργίας του και παράλληλα της ανασυγκρότησης των δομών του υιοθετώντας σύγχρονες τάσεις ψηφιακής πολιτικής και νέους τρόπους διοίκησης και συμμετοχικής λήψης αποφάσεων».

Και ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, πλαισιωμένος από τον Κώστα Τσαλαπόρτα, επικεφαλής της παράταξής του τοπικά, παρουσία υποψηφίων του συνδυασμού στο τμήμα Κ&Δ Θεσσαλίας, ανέπτυξε τις προτάσεις τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η ΔΗΣΥΜ με την παρούσα διακήρυξη και τις θέσεις της επιχειρεί να αλλάξει το πλαίσιο στο οποίο κινείται η μέχρι σήμερα δράση του Επιμελητηρίου. Με την ανανεωτική μας πρόταση επιδιώκουμε την αναβίωση του ΤΕΕ ως πυλώνα στήριξης του τεχνικού κόσμου, του επιστημονικού δυναμικού και της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας. Δεσμευόμαστε να δώσουμε μάχη για την ανάδειξη του Επιμελητηρίου σε φορέα γνώσης, καινοτομίας και επιστημονικότητας, ακολουθώντας τις εξελίξεις τόσο στην οργανωτική δομή, όσο και στις επιστημονικές δράσεις.

Σήμερα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών βάζει πλώρη για τη δημιουργία ενός νέου ΤΕΕ το οποίο θα:

-συμβάλλει στον εξορθολογισμό διαδικασιών και στην ανάπτυξη ενός πραγματικά αναπτυξιακού θεσμικού πλαισίου που θα κυριαρχεί η αξιοκρατία, η αποτελεσματικότητα, η επιστημονικότητα και θα προάγει την συμμετοχή όλων των μελών του,

-θέτει σε προτεραιότητα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων, των επαγγελματικών προοπτικών και της συνεχούς επιμόρφωσης του Έλληνα μηχανικού,

-αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό ως ένα εκ των κρισιμότερων ζητημάτων για τον Έλληνα μηχανικό και όχι ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Με αιχμή την αποσύνδεση της ασφάλισης από την ιδιότητα, τη σύνδεσή της με την απασχόληση και την εφαρμογή ενός δίκαιου ανταποδοτικού μοντέλου ενάντια στη στείρα αναδιανεμητική φιλοσοφία των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων,

-απαιτεί τη διασφάλιση της μεγάλης επένδυσης των μηχανικών στην Τράπεζα Αττικής, μέσω διεπιστημονικής τεχνοκρατικής και αποτελεσματικής στελέχωσης της Τράπεζας, ώστε να μπορεί να αντλεί πόρους μέσα από αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες και σύγχρονη λειτουργία χωρίς να απαιτούνται συνεχείς αυξήσεις του επενδεδυμένου κεφαλαίου.

-αναδιοργανώσει τις δομές του στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της έρευνας και καινοτομίας μέσα από την συμμετοχή όλων των μελών του και προχωρώντας σε διεθνείς συνεργασίες διευρύνοντας τις επιστημονικές και επαγγελματικές προοπτικές των μελών του, συγκρατώντας τη φυγή νέων μηχανικών προς το εξωτερικό».

Και ο Ν. Μήλης κατέληξε: «Όσοι συμπορευόμαστε με το όχημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, ώστε το όραμα του αναγεννημένου ΤΕΕ να γίνει πραγματικότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass