ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Η δημοτική Αρχή Τυρνάβου έριξε τον μανδύα του «ανεξάρτητου»

Δημοσίευση: 12 Νοε 2016 9:06

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Τον δικό της απολογισμό στους πολίτες έκανε η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τυρνάβου με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Χατζηκράχτη (φωτ.).

Μιλώντας στο ακροατήριο ο κ. Χατζηκράχτης άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση σημειώνοντας ότι αυτή «στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτή της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική, της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η συμμόρφωση με το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, που επιβάλλει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών και ίδιων εσόδων, δραστικές περικοπές σε δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και κοινωνικές παροχές και είμαι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης τόνισε ότι «Η Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Τυρνάβου, είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι, όποια θέση και να είχε στο Δήμο, θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην ασκούμενη πολιτική από τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια με «πόνο ψυχής».

Στη συγκέντρωση τονίστηκε επίσης: «Όταν ζητούνταν η ψήφος του συνδημότη και της συνδημότισσας του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των τοπικών διαμερισμάτων, ανάδειξαν την ανάγκη, ο λαός να βρει «στήριγμα στην πάλη του» και όχι να ψηφίσει τον διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως κάνει σήμερα η Δημοτική Αρχή. Όσο καλή διαχείριση και να κάνει η διοίκηση του Δήμου, εφόσον υπάρχει αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας του αστικού κράτους δεν θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα, αν δεν αντισταθεί και δεν μπει μπροστά μαζί με τον λαό, στην ανάπτυξη των αγώνων των λαϊκών στρωμάτων».

Αναλυτικότερα ο κ. Χατζηκράχτης είπε ότι η δημοτική αρχή Τυρνάβου έριξε τον προεκλογικό μανδύα του «ανεξάρτητου» και «μακριά από κομματικές δεσμεύσεις». Και συνέχισε: «Καλούσε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης στις «δύσκολες» διαπραγματεύσεις που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πρόβαλλε ως αντίσταση την κυβερνητική απάτη, στο δημοψήφισμα του Ιούλη 2015.

Στήριξε, ψηφίζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών του Δήμου, ύψους 1.300.000 ευρώ, από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Απέρριψε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης της επιτροπής αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Διοργάνωσε εκδηλώσεις – φιέστα με κυβερνητικούς παράγοντες για να προωθήσει το πρόβλημα που προέκυψε από τις ζημιές του παγετού του Μάρτη 2016, στην περιοχή του Δήμου, παρά την αντίθετη απόφαση που ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο με συνέπεια, πολύ πιθανόν, να μην αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.

Αύξηση στον Αμπελώνα, των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 14% και κοινόχρηστων χώρων κατά 25%. Αύξηση των τελών κοινοχρήστων χώρων μέχρι και 200% στα τοπικά διαμερίσματα Βρυοτόπου, Δελερίων και Ροδιάς με πρόσχημα την «εφαρμογή πολιτικής ισονομίας στο μέτρο του δυνατού».

Παράδοση σε επιχειρηματίες, της διοργάνωσης και εκμετάλλευσης, της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα.

Ανάθεση σε ιδιώτες, τη συντήρηση πρασίνου σε πλατείες και πάρκα τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου, αντί να διεκδικήσει μόνιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες.

Επίσης η ανταποδοτικότητα να κυριαρχεί σε όλες τις δομές και δράσεις του Δήμου».

Η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής εξυπηρετεί τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνητικών κομμάτων και των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν ένα Δήμο – Ανώνυμη Εταιρεία, όπου να πληρώνονται όλες οι υπηρεσίες και δομές που παρέχονται στον λαό.

Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, στον τομέα των έργων και υποδομών «βολεύεται» με την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση που δεν επαρκεί ούτε για επισκευές και συντηρήσεις δημοτικών χώρων.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν αγγίζει τις καθημερινές ανάγκες σε υπηρεσίες, υποδομές και έργα. Απουσιάζουν σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Εξυπηρετεί καθαρά στόχους του κεφαλαίου, που θέλει να διεισδύσει σε κερδοφόρους τομείς της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.

Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, έχει συμβιβαστεί με τη μείωση του προσωπικού, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και του Αγροτικού Ιατρείου Αμπελώνα.

Την αποψίλωση κρατικών υπηρεσιών από το Δήμο.

Δεν αντιστέκεται στις κυβερνητικές πολιτικές και με την στάση της δείχνει το δρόμο της υποταγής στη νομιμότητα και έτσι θέλει να καθοδηγεί σιωπηρά και τους συμπολίτες μας»

Επίσης ο κ. Χατζηκράχτης άσκησε κριτική και στις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας.

Αναφορά έκανε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τυρνάβου και στις ανεξαρτητοποιήσεις τριών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Και κατέληξε ο κ. Χατζηκράχτης σημειώνοντας ότι: «οι εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση», δίνουν καθημερινά τον αγώνα, με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις αγροτών και εργαζομένων στα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση και είναι η άλλη φωνή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου.

Είναι η φωνή της νεολαίας, του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου, του εργαζομένου, του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούμενου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass