ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ ΟΠΟΥ ΧΕΙΡΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ

Πενήντα χρόνια ψάλτης…

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 10:48
Μετά τη χειροθέτηση του Αναγνώστη από τον μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα. Αριστερά ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νακούλας Μετά τη χειροθέτηση του Αναγνώστη από τον μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα. Αριστερά ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νακούλας

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)/ Του Κώστα Τσόλα

Μια ωραία θρησκευτική και κοινωνική παράλληλα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βλαχογιάννι Ποταμιάς, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 90 χρόνια από την ανέγερση του ενοριακού ναού της Αγίας Τριάδας.

Αρχικά τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας εγκαινιάστηκε η καινούργια Αγία Τράπεζα (ακολουθία της διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης), στην οποία εναποτέθηκαν λείψανα αγίων.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Χαρίτων εξηγούσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τα τελούμενα με κάθε λεπτομέρεια. Στο τέλος της αρχιερατικής θείας λειτουργίας ο σεβασμιότατος χειροθέτησε τον πρωτοψάλτη του ιερού κ. Ευάγγελο Στεργίου Αναγνώστη της ιεράς μητροπόλεως Ελασσώνος και του παρέδωσε τιμητική πλακέτα, καθώς συμπλήρωσε φέτος 50 χρόνια ιεροψάλτης στο αναλόγιο του ιερού ναού. Ο Ευάγγελος Στεργίου είναι 78 ετών και συνεχίζει να είναι στο αναλόγιο του ιερού ναού Αγίας Τριάδας Βλαχογιαννίου όπου το 1978-82 διετέλεσε πρόεδρος του χωριού και επί πολλά χρόνια γραμματέας του Συνεταιρισμού. Είναι πατέρας δύο κοριτσιών και ενός αγοριού και έχει έξι εγγόνια.

Ευχή του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Χαρίτωνος στο νεοχειροθετηθέντα κ. Ευάγγελο Στεργίου να βρει σε αυτόν εφαρμογή το αγιογραφικό χωρίο « Ψαλώ τω Θεώ έως υπάρχω».

Επίσης, ο μητροπολίτης Ελασσόνας συγχάρηκε τον εφημέριο του ιερού ναού πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νακούλα για την πρωτοβουλία και την άψογη υλοποίηση των παραπάνω θρησκευτικών εκδηλώσεων, καθώς και για τη γενικότερη προσφορά του στην τοπική εκκλησία.

Στην εκδήλωση τους ύμνους απέδωσε κατά το καλύτερο χορωδία Βυζαντινής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θεοδοσίου Διαμάντη.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία και την εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών από το Βλαχογιάννι και τη γύρω περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass