ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣυΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ

Μηχανικοί σε καιρούς κρίσης

Δημοσίευση: 14 Νοε 2016 14:08

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Μηχανικών (ΑΡΣυΜ) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 20.00, στο κτίριο του ΤΕΕ (Καλλιθέας 7 και Τζαβέλα) με θέμα «Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι μηχανικοί σε καιρούς κρίσης», «από την επισφάλεια των ΕΣΠΑ και των vouchers, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, την ανεργία και την άγρια εκμετάλλευση στη συλλογική διεκδίκηση του κοινωνικά αναγκαίου ρόλου του μηχανικού, της ζωής με αξιοπρέπεια».

Όπως σημειώνεται από την κίνηση «ενόψει τον εκλογών ΤΕΕ στις 20/11, καλούμε όλους τους μηχανικούς που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια μέσα από τη δουλειά τους να συζητήσουμε για την κατάσταση στον κλάδο, το ρόλο του ΤΕΕ αλλά πολύ περισσότερο για την αναγκαία σήμερα συλλογική πάλη που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας.

Τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, που ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν, είναι καταστροφικά για την κοινωνία και τον κλάδο μας.

Μειώσεις μισθών-συντάξεων, αυξήσεις εισφορών-φόρων, ανεργία και επισφάλεια, μετανάστευση, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, διάλυση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα για τον κλάδο, τον 2015 έγιναν 4.000 διαγραφές μηχανικών, ενώ οι νέες εγγραφές ήταν 500».

«Στους μηχανικούς, όπως και σε όλη την κοινωνία, υπάρχουν δύο κόσμοι. Από τη μια μεριά ο κόσμος της πλειοψηφίας. Όλοι εμείς οι μηχανικοί της ανεργίας και της μετανάστευσης, οι μηχανικοί της επισφαλούς εργασίας και της υποαπασχόλησης που μέσα από την εργασία μας προσπαθούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Από την άλλη μεριά ο κόσμος των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων, των επιχειρηματιών, των managers και όσων διαχειρίζονται τις κυβερνητικές πολιτικές προς όφελός τους, που πλουτίζουν από την εργασία άλλων.

Δύο κόσμοι με συμφέροντα αντίθετα και ανταγωνιστικά. Γι’ αυτό οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιστρέψουμε τον κόσμο του κοινωνικού κανιβαλισμού και της απομόνωσης. Για να πιάσουμε το νήμα των μεγάλων αγώνων που έδωσε ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια. Αγωνιζόμενοι με επιμονή και διάρκεια, με δημοκρατία και αλληλεγγύη, να ανατρέψουμε τη θλιβερή μνημονιακή πραγματικότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass