ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

Διακοπές ρεύματος σε αρδευτές

Δημοσίευση: 21 Νοε 2016 10:20

Έξω φρενών με τη ΔΕΗ είναι αρκετοί αγρότες του κάμπου, καθώς συνεργεία της επιχείρησης το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί σε εφόδους στα χωριά για τη διακοπή ρεύματος σε αρδευτικές συνδέσεις για ανεξόφλητους λογαριασμούς, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον αγροτικό κόσμο.

Και αυτό γιατί τα αρμόδια συνεργεία δεν κατεβάζουν απλά τους διακόπτες, αλλά ανεβαίνουν στις κολόνες και κόβουν εκεί την παροχή. Κάτι που σημαίνει αυξημένα τέλη επανασύνδεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ επέλεξε το συγκεκριμένο διάστημα για να κόψει τις συνδέσεις στα αρδευτικά δίκτυα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η περίοδος που διανύουμε για τους περισσότερους αγρότες θεωρείται «νεκρή περίοδος», με εξαίρεση αυτούς που σπέρνουν κρεμμύδια κι άλλα κηπευτικά και δεύτερον γιατί σε λίγο θα λήξει και η νέα παράταση που δόθηκε για ρύθμιση των οφειλών προς την επιχείρηση. Ενδεχομένως θύματα της επιδρομής της ΔΕΗ στα χωριά να είναι και κάποιοι αγρότες που έχουν μπει στη ρύθμιση, καθώς κατέβαλαν το ποσό της δόσης της ρύθμισης, αλλά δεν πλήρωσαν και τον τρέχοντα λογαριασμό του διμήνου, με αποτέλεσμα το σύστημα να τους πετάξει έξω. Από την πλευρά τους, οι αγρότες που επλήγησαν από τη σκληρή τακτική της ΔΕΗ υποστηρίζουν πως και στους ίδιους το κράτος οφείλει πολλά χρήματα, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της επιστροφής πετρελαίου (για τα έτη 2013-14 και 15 ένας μέσος παραγωγός με 200 στρ. αναμένει περί τα 2.500 ευρώ) και φυσικά την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης. «Ας περίμεναν μέχρι τέλος της χρονιάς» είναι το παράπονο Λαρισαίου αγρότη.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass