«Περιορίζονται οι ζημιογόνες επιδράσεις του ανθρώπου στη φύση»

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 14:21

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της δεύτερης συλλογής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στο Δήμο Κιλελέρ, έτους 2016, από το Καλαμάκι και συνεχίστηκε στο Κιλελέρ, το Αρμένιο, τη Μελία, τη Χάλκη και τον Πλατύκαμπο.

Σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο Ζάππειο, στις αποθήκες Συνεταιρισμού 08:00-09:00, στη Νίκαια: Γεφυροπλάστιγγα Αγροτικού Συνεταιρισμού 09:30-11:00 και στους Αγίους Αναργύρους: Αγροτικές Αποθήκες στην είσοδο από Νίκαια 11:30-:12:30.
Σε κοινή τους δήλωση οι αντιδήμαρχοι ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ και ΔΕ Πλατυκάμπου Κω/νοςΦιλιππούλης και Κω/νος Χατζηκωνσταντίνου ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «οι αγρότες της περιοχής μας γνωρίζουν ότι η φύση έχει αξία και ότι χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει ζωή, δημιουργία, εξέλιξη και μέλλον. Η επέμβαση του ανθρώπου στη φύση είναι και αναγκαία και αναπόφευκτη. Περιορίζονται όμως ή εκλείπουν οι ζημιογόνες επιδράσεις όταν εφαρμοστούν νέοι τρόποι διαχείρισης της επιστημονικής και τεχνολογικής δύναμης. Όταν οι αγρότες ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα οικολογικής διαχείρισης των φυτοπροστατευτικών συσκευασιών. Ο Δήμος Κιλελέρ καταδεικνύοντας με σαφήνεια τις οικολογικές του ευαισθησίες συμμετέχει στο δεύτερο πρόγραμμα συλλογής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων το οποίο θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες ΔΕ του Δήμου. Καλούμε τους αγρότες να επιδείξουν την αρμόζουσα ευαισθησία, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αποδεικνύοντας έτσι ότι η αποφυγή της ρύπανσης της φύσης είναι πρωτίστως θέμα ιδεολογίας, κοινωνικών αρχών, σχέσεων και αξιών». Στη συλλογή των κενών συσκευασιών συμμετείχε ο πρόεδρος του γεωπονικού συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Σοφολόγης και αγρότες των περιοχών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass