«ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ», ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ

Ελεύθερη η μητέρα του τρίχρονου αγοριού

Δημοσίευση: 26 Νοε 2016 14:20

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες το μεσημέρι η 33χρονη Λαρισαία, μητέρα του τρίχρονου αγοριού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ «Αγλαΐας Κυριακού» στην Αθήνα, θύμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα της οδού Μανδηλαρά, προχθές Τετάρτη.

Η γυναίκα που κατηγορείται για δύο πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα οι οποίες είναι «έκθεση από την οποία προέκυψε βαριά σωματική βλάβη» και «εμπρησμός από αμέλεια που μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο», απολογήθηκε χθες από τις 9 το πρωί ως και τις 2 το μεσημέρι στην ανακρίτρια Λάρισας, κ. Ζάχου.

Στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Ιωάννη Μαγκούτα η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη και σύμφωνα με τα λεγόμενά της θα πήγαινε κατευθείαν για να επισκεφτεί το παιδί της. Όσον αφορά στην υγεία του μικρού αγοριού, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάστασή του δεν έχει μεταβληθεί σε σχέση με προχθές και παραμένει εκτός κινδύνου αλλά σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 33χρονη σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κατέθεσε μεταξύ άλλων στην ανακρίτρια πως έφταιγε η «κακιά στιγμή» για όσα δεινά χτύπησαν την οικογένειά της. Έκανε λόγο για σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στις οποίες δεν μπορούσε να ανταποκριθεί παρά το γεγονός ότι δούλευε νύχτα και μάλιστα χωρίς ρεπό.

Το ρεύμα, ισχυρίστηκε η ίδια ενώπιον εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, πως ήταν κομμένο τις τελευταίες μόνο ημέρες. Είπε πως δικαιούταν ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά λόγω ενός διαδικαστικού θέματος ο λογαριασμός δεν μπορούσε να γυρίσει στο όνομά της.

Για το πώς πήρε φωτιά το διαμέρισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε πως όπως κάθε νύχτα εργαζόταν μέχρι το πρωί. Όταν σχόλασε πήγε να αλλάξει τη μητέρα της που κρατούσε τα παιδιά της στο σπίτι. Είπε πως μπήκε να κάνει ένα μπάνιο και έδεσε για λόγους ασφαλείας το τρίχρονο παιδί της στο καρότσι με τους αντίστοιχους ιμάντες. Όταν βγήκε όμως είχε ήδη πάρει η φωτιά.

Μη έχοντας ρεύμα, έκανε γνωστό πως προσπάθησε να βγάλει το παιδί της χωρίς όμως επιτυχία, γιατί δεν έβλεπε. Φώναξε τον γείτονα αλλά ούτε και πάλι τα κατάφεραν. Η φωτιά προχωρούσε σύμφωνα με την περιγραφή της και μετά ήρθαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Ισχυρίστηκε πως έκανε ό,τι μπορούσε ενώ δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός.

Την απάντηση για το πώς προκλήθηκε η φωτιά θα δώσει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για το γεγονός πως ενώ αντιμετώπιζε τόσα προβλήματα με τα οικονομικά ζητήματα και για το ότι δεν είχε ζητήσει βοήθεια όλο αυτό το διάστημα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, πηγές αναφέρουν πως αυτό μπορεί να έγινε για λόγους άγνοιας. Η ίδια πάντως ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες πως κάνει ό,τι μπορεί, όμως οι οφειλές ήταν μεγάλες.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε και ο μεγαλύτερος γιος της που την ώρα της φωτιάς είχε φύγει για το σχολείο του, που σύμφωνα με πηγές, επιβεβαίωσε όσα είπε η μητέρα του για την οικονομική κατάσταση αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει.

Τέλος συνεχίζεται η κοινωνική έρευνα την οποία διενεργούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Δήμητρας Παπαχρήστου.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass