ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΔ

«Τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο»

Δημοσίευση: 26 Νοε 2016 14:50

Με το σύνθημα «τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο» οι γυναίκες της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Λάρισας της ΝΔ μοίρασαν τριαντάφυλλα και ενημερωτικά φυλλάδια στις Λαρισαίες, στο πλαίσιο της ημέρας κατά της βίας των γυναικών.

Σε δηλώσεις της η υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ Λάρισας Βάσω Μέκρα υποστήριξε ότι «σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε τις γυναίκες και να τις ενημερώσουμε. Από το 2006 οι κυβερνήσεις της ΝΔ θωράκισαν τα δικαιώματα των γυναικών ως προς την ενδοοικογενειακή βία με τον νόμο 3500/2006».

Οι γυναίκες της ΝΔ κάλεσαν τις Λαρισαίες να μιλήσουν, να απευθυνθούν στη γραμμή 15900, να μην φοβούνται καθώς όπως υπογραμμίζουν η άσκηση βίας κάθε μορφής μεταξύ των μελών της οικογένειας απαγορεύεται. Η ενδοοικογενειακή βία είναι τεκμήριο κλονισμού του γάμου. Η βία σε βάρος εγκύου ή άλλου μέλους της οικογένειας που είναι ανίκανο να αντισταθεί τιμωρείται με φυλάκιση. Η σωματική βία σε βάρος των παιδιών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 ετών. Το μέλος της οικογένειας το οποίο προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε άλλο μέλος της οικογένειας, απειλώντας το με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, τιμωρείται με φυλάκιση. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή εξαναγκάζει άλλον σε συνουσία ή σε άλλη ασελγή πράξη ή σε ανοχή της τιμωρείται με φυλάκιση. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές που διενεργούν προανάκριση απαγορεύεται να ανακοινώνουν με οποιονδήποτε τρόπο το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση της κατοικίας του θύματος. Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας δικαιούνται δωρεάν ηθικής συμπαράστασης και της αναγκαίας υλικής συνδρομής από φορείς των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και από κοινωνικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αν αδυνατούν να καταβάλουν τις απαιτούμενες δικαστικές δαπάνες, προσφέρονται δωρεάν νομικές υπηρεσίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass