Ο ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2016 8:36

Την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση δημοτικού σχολείου στη συνοικία της Τούμπας ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντίνος Διαμάντος και οι σύμβουλοι της παράταξης Μ. Ξηρομερίτης και Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά.

Με τον κ. Διαμάντο, με αφορμή το θέμα του 24ου Δημοτικού Σχολείου, να ζητά την ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου στο νέο ΕΣΠΑ προκειμένου «η Τούμπα επιτέλους να αποκτήσει το σχολείο της ενώνοντας τους μαθητές της, καθησυχάζοντας τους γονείς της, δίνοντας χαμόγελο και αξιοπρέπεια στους εκπαιδευτικούς της και, αποσυμφορίζοντας τα 19ο, 12ο και 23ο Δημοτικά Σχολεία».

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνει ο κ. Διαμάντος «η συστέγαση δύο σχολείων δεν μπορεί παρά να είναι ένα προσωρινό μέτρο στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Δυστυχώς όμως, επί πολλά χρόνια συνεχίζεται στη Λάρισα και στην περίπτωσή μας «καταδικάζει» τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ενός Δημοτικού Σχολείου αφού: Δύο κοντέινερ χρησιμοποιούνται για … αίθουσες διδασκαλίας.

Η βιβλιοθήκη «παραχώρησε» τη θέση της σε «αίθουσα διδασκαλίας». Ο διάδρομος «φιλοξενεί» και την … «πρόσφυγα» δανειστική βιβλιοθήκη (δημιουργώντας και ερωτηματικά για τη μείωση του νόμιμου πλάτους της όδευσης και για την απρόσκοπτη μαζική έξοδο σε περίπτωση σεισμού). Το γυμναστήριο μετατράπηκε «πολλαπλώς η χρήση του» και η γυμναστική πολλές φορές αναγκαστικά γίνεται «κατά μήκος» (στο διάδρομο). Στην αίθουσα του ολοήμερου «μιλούν πλέον μόνο αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά». Η Φυσική, η Χημεία και η Μουσική αναζητούν τον χώρο τους.

Ενός Δημοτικού Σχολείου το οποίο: Από 8/θέσιο το 2014 είναι σήμερα 11/θέσιο με 229 μαθητές. Έχει διασπείρει και άλλους 80 περίπου μαθητές του σε άλλα δύο σχολεία γειτονικών συνοικιών. Ενός Δημοτικού σχολείου μίας συνοικίας γενικά υποτιμημένης που τα παιδιά της αναγκάζονται: Να διαχωριστούν σε 3 (!) γειτονικά Δημοτικά Σχολεία με ό,τι συνεπάγεται αυτό από κοινωνικής πλευράς.

Να μετακινούνται καθημερινά 110 μαθητές με το αστικό ΚΤΕΛ ασυνόδευτοι. Να διακινδυνεύουν πολλοί μαθητές που πεζοί καθημερινά διαβαίνουν μία μεγάλη αστική οδό, επί χρόνια «λαιμητόμο» όπως ήταν η Λεωφόρος Καραμανλή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass