ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Φυσικό αέριο για 300 οικογένειες στα Φάρσαλα

* Τι δήλωσαν Βασ. Κόκκαλης, Αρ. Καραχάλιος, Λεων. Μπακούρας

Δημοσίευση: 28 Νοε 2016 15:37

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε") / Του Αχ. Μπακαλέξη

"Καλό χειμώνα και ζεστασιά με φυσικό αέριο" εύχονταν αρκετοί δημότες των Φαρσάλων ο ένας στον άλλον, αλλά και στον δήμαρχο Άρη Καραχάλιο, κατά την τελετή αφής της φλόγας με αφορμή την τροφοδότηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Φαρσάλων.

Ακόμη, επισήμαιναν ότι θα είναι σημαντικά τα οφέλη για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την υποδοχή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, του αναπληρωτή γενικού διευθυντή ΕΠΑ Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης κ. Λεωνίδα Μπακούρα και άλλων στελεχών της ΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στο Δημαρχείο της πόλης, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για την τροφοδότηση της πόλης με φυσικό αέριο και στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στην οικία του δημάρχου Φαρσάλων στο κέντρο της πόλης για να γίνει η σύνδεση με φυσικό αέριο, δίνοντας πρώτος το παράδειγμα για το πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη από την αεριοδότηση της πόλης των Φαρσάλων.

Κατόπιν στην πλατεία Δημαρχείου, παρά τη συνεχή βροχή πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη να επισημαίνει ότι "είναι μια ιστορική στιγμή για τον δήμο και τους δημότες των Φαρσάλων και αξίζουν συγχαρητήρια στον δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο και στην ΕΠΑ Θεσσαλίας που με τη σύνδεση αυτή, μειώνεται το κόστος διαβίωσης. Εμείς ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε στενά με την ΕΠΑ Θεσσαλίας, προκειμένου το φυσικό αέριο να χρησιμοποιηθεί και στα θερμοκήπια. Διότι είμαστε καθαρά αγροτική περιοχή και θέλουμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις". Κατόπιν ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Σήμερα υποδεχόμαστε στην πόλη τον νέο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος συνδέει την υπουργική θητεία του με την αεριοδότηση της πόλης. Είναι σημαντικό γιατί μέχρι τώρα είχαμε παροχή αερίου στις κατοικίες και πρέπει να επεκταθεί αυτό και στα θερμοκήπια που θα είναι ό,τι το καλύτερο για την περιοχή μας. Εύχομαι να υπάρξει τρόπος και τα μέσα να προχωρήσει αυτό το θέμα, να το ακούσουν και οι παραγωγοί μας για να μπουν σε μια παραγωγική διαδικασία. Ευχαριστώ τον κ. Λεωνίδα Μπακούρα για τις προσπάθειές του να περαιωθούν όλες οι διαδικασίες και να γίνει έγκαιρα η αεριοδότηση. Εύχομαι οι δημότες μας να ωφεληθούν από το μειωμένο κόστος του φυσικού αερίου και να προχωρήσουμε σε κάθε περαιτέρω διαδικασία για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, οικοδομών και επιχειρήσεων.

Ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας τόνισε ότι "Από την εμπειρία που έχω αυτά τα χρόνια από διάφορους δήμους, όταν υπάρχει αρμονία στις σχέσεις με τη δημοτική αρχή δεν πρόκειται να αποτύχουμε. Είχαμε άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και τους φορείς της πόλης. Πετύχαμε να κάνουμε ένα δίκτυο με αδειοδοτήσεις μελετών από τον Οκτώβριο του 2015 και σ' έναν χρόνο είχαμε αδειοδότηση, κατασκευή και τροφοδότηση. Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη ζήτηση. Τριακόσιες οικογένειες έχουν κάνει σύμβαση για να συνδεθούν και είκοσι περίπου έχουν συνδεθεί. Υπάρχουν πολλές αιτήσεις και στον επόμενο προγραμματισμό το 2017 θα γίνουν επεκτάσεις στο δίκτυο για να καλυφθούν και άλλες περιοχές. Οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν ένα καύσιμο πιο φθηνό από το πετρέλαιο. Ο βιοτεχνικός και εμπορικός τομέας έχει μεγάλη εξοικονόμηση και θα επεκτείνουμε τα δίκτυα και σ' άλλες περιοχές. Κατασκευάστηκε δίκτυο χαμηλής και μέσης πίεσης 9,17 χλμ. και 2,64 χλμ. αντίστοιχα. Η τιμή του φυσικού αερίου τον Νοέμβριο είναι 0,54 ευρώ / Nm3".

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κλεάνθης Σιαμπάκος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αθαν. Παιδής.

Ακολούθησε η αφή της φλόγας και βεγγαλικά και πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα - ημέρα στην πλατεία Δημαρχείου.

Κατόπιν ο δήμαρχος Φαρσάλων δεξιώθηκε τους επισήμους και τον κόσμο στο Δημαρχείο Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass