ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ 4 ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

Δικάζονταν για ληστεία, μίλησαν για «βεντέτα»

Δημοσίευση: 30 Νοε 2016 15:53

Υπόθεση με στοιχεία «βεντέτας» ανέδειξε απρόσμενα η εκδίκαση μιας «ληστείας» από δικαστήριο της Λάρισας, στην οποία οι κατηγορούμενοι ενέπλεξαν μέσω των καταθέσεών τους αυτοδιοικητικό παράγοντα της Λάρισας, ισχυριζόμενοι πως ενήργησαν κατόπιν επιθυμιών του, όχι για να ληστέψουν αλλά για να εκφοβίσουν κάποιους και να «ξεπλύνουν την ντροπή».

Η υπόθεση που εκδίκασε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας εκτυλίχθηκε σε χωριό του Συκουρίου όταν τρεις άνδρες μπήκαν σε σπίτι επιτιθέμενοι σε μέλη μιας οικογένειας (τον άνδρα, τη γυναίκα και τη μητέρα του). Η πράξη καταγράφηκε από την αστυνομία αρχικά ως «ληστεία με απειλή πιστολιού» μέσω της οποίας μάλιστα «εκλάπη» και ένα μικρό σχετικά χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ωστόσο η πράξη της ληστείας δεν αποδείχθηκε (βάσει της απόφασης) και οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι κυρίως για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Κάποιοι εξ αυτών, όμως, έδειξαν τον αυτοδιοικητικό παράγοντα ως το πρόσωπο για το οποίο προέβησαν στις παραπάνω πράξεις, μιλώντας για ανάγκη «ξεπλύματος ντροπής» λόγω προηγούμενων διαφορών των δύο πλευρών. Τα θύματα από την άλλη στάθηκαν στη βιαιότητα που ασκήθηκε πάνω τους.

Πιο αναλυτικά: Στις 22 Ιανουαρίου του 2015 πρώην νομάρχης δέχεται απρόκλητη επίθεση από δύο αδέλφια από χωριό της περιοχής του Δήμου Τεμπών, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλησαν με τον δικό τους τρόπο να επιλύσουν τη «διαφορά» τους. Το ίδιο βράδυ υποβλήθηκε μήνυση στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας σε βάρος των δύο αδελφών.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου 2015, κάποιοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους διέρρηξαν οικία, όπου διέμεναν ο 51χρονος, η 44χρονη και η 72χρονη. «Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας και την απειλή πιστολιού τους διαμένοντες στην οικία, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο και διέφυγαν». Πρόκειται για τον έναν εκ των αδελφών που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο εις βάρους του πρώην νομάρχη, τη σύζυγό του και τη μητέρα του που βρισκόταν στο σπίτι. Μια ημέρα αργότερα πάλι η αστυνομία έκανε γνωστό πως συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών της «ληστείας» και συγκεκριμένα ο αλλοδαπός ο οποίος έδωσε τη δική του διάσταση για την υπόθεση, με αποτέλεσμα τα δύο περιστατικά να αρχίσουν να «συγκλίνουν».

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΑΞΕΙΣ – ΠΟΙΝΕΣ

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν οι τρεις παθόντες. «Με ακινητοποίησαν κατευθείαν και με έδεσαν με τη γυναίκα μου. Είκοσι λεπτά πάλευα με τα σχοινιά και μόλις λυθήκαμε βγήκαμε να φωνάξουμε βοήθεια» είπε ο άνδρας για να συνεχίσει η γυναίκα του που ισχυρίστηκε ότι είδε και θήκη πιστολιού στο μπουφάν ενός δράστη. Από την πλευρά της η ηλικιωμένη είπε μεταξύ άλλων πως «Το σπίτι το έκαναν τσίρκο. Τα παιδιά τα έδεσαν, εμένα μου φίμωσαν το στόμα και με πατούσαν στο ντιβάνι. Ήρθαν για να δείρουν και να ψάξουν. Όταν έφυγαν ο γιος μου ήταν ματωμένος κάργα».

Κάποιοι εκ των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της απολογίας τους ανέφεραν ονομαστικά πως ενήργησαν για λογαριασμό του αυτοδιοικητικού παράγοντα, έχοντας ως συνδετικό κρίκο έναν εξ αυτών που διατηρούσε και συγγενική σχέση. «Πάτησέ τους κάτω, κάν΄τους ρεζίλι» φέρεται να είπε ο αυτοδιοικητικός, σύμφωνα με απολογία του συνδετικού κρίκου - κατηγορούμενου.

*Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν οι τέσσερις άνδρες μεταξύ άλλων ήταν: ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με ιδιαίτερη σκληρότητα, ηθική αυτουργία, απλή συνέργεια, ψευδορκία, παράνομη οπλοκατοχή.

Εν τέλει κρίθηκαν ένοχοι ως εξής: ο αλλοδαπός –που ήταν προσωρινά κρατούμενος- για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών. Άλλος κατηγορούμενος για την ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3 ετών. Ο τρίτος κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη με 2 έτη ενώ ο τελευταίος είχε εκτός από τη συνέργεια και την ψευδορκία και η ποινή του έφτασε στα 2 έτη και 4 μήνες.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass